Nieuws

Karsdorp eindelijk weer in de basis bij AS Roma, Juventus wint van Spezia

Karsdorp eindelijk weer in de basis bij AS Roma, Juventus wint van Spezia

19-02-2023 20:42

Rick Karsdorp begint zondagavond in de basis bij AS Roma tegen Hellas Verona. De Nederlandse rechtsback leefde de afgelopen maanden in onmin met trainer José Mourinho, maar krijgt nu weer de kans. Eerder op de dag speelden Juventus en Atalanta al hun wedstrijden in de Serie A.

Karsdorp keerde na maanden van afwezigheid weer terug op het veld bij de Romeinen. Hij raakte geblesseerd en werd zelfs even op de transferlijst gezet. Donderdagavond bleef de oud-Feyenoorder nog op de bank in de Europa League-wedstrijd tegen RB Salzburg. Land- en teamgenoot Georginio Wijnaldum behoort tegen Hellas Verona wel tot de reserves.

Atalanta - Lecce: 1-2

Atalanta verloor eerder op de zondag met 1-2 van middenmoter Lecce, waardoor het de aansluiting met de top van de competitie ook meteen zag vervliegen. De ploeg uit Bergamo staat met 42 punten op de zesde plaats. Teun Koopmeiners maakte de volledige negentig minuten vol. Marten de Roon en Hans Hateboer ontbraken met respectievelijk een schorsing en een blessure.

Spezia - Juventus: 0-2

Juventus wist doordeweeks in de Europa League niet af te rekenen met FC Nantes (1-1), maar deed dat wel met Spezia. De Oude Dame won met 0-2 dankzij doelpunten van Ángel Di María en Moise Kean en staat op de zevende plaats. Dat komt mede door de straf van vijftien punten mindering die Juventus kreeg wegens het overtreden van financiële regels. Daardoor is het erg lastig om nog een ticket voor de Champions League te bemachtigen. Het gat met de daarop rechtgevende vierde plaats bedraagt tien punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!