Nieuws

'Ten Hag grijpt in: drie Engelse kranten niet meer welkom op United-persco's'

'Ten Hag grijpt in: drie Engelse kranten niet meer welkom op United-persco's'

26 april - 15:50

Erik ten Hag heeft besloten geen journalisten meer toe te laten van The Sun, Manchester Evening News en The Mirror bij persconferenties van Manchester United. Dat besluit volgt na kritiek van deze kranten op zijn team, ondanks het bereiken van de FA Cup-finale.

Manchester United, onder leiding van Ten Hag, verzekerde zich afgelopen weekend van een plek in de finale van de FA Cup na een spannende wedstrijd tegen Coventry City, die werd beslist met strafschoppen. Door het verspelen van een 3-0 voorsprong in slechts twintig minuten, bekritiseerden de genoemde kranten Ten Hag hevig.

In reactie op de kritiek verdedigde Ten Hag zichzelf en zijn team eerder deze week fel. "Onze wedstrijd was beschamend? Jullie reacties zijn beschamend!", zei hij tijdens een persconferentie. De Nederlandse coach benadrukte dat het behalen van resultaten in topvoetbal cruciaal is en verdedigde de prestaties van zijn team over de gehele competitie.

De spanningen bereikten een hoogtepunt toen journalist Samuel Luckhurst van Manchester Evening News op sociale media schreef dat Ten Hag "moet vertrekken, zo snel mogelijk." De drie uitgesloten kranten zullen nu moeten vertrouwen op hun collega's, om de vragen die zij hebben ook te stellen tijdens toekomstige persconferenties.