Nieuws

Roda JC neemt besluit: veelbesproken stadionspeaker staat media niet meer te woord

Roda JC neemt besluit: veelbesproken stadionspeaker staat media niet meer te woord

6 mei - 14:35

Roda JC wil niet meer dat stadionspeaker Wim Frijns in de media komt, aldus algemeen directeur Jordens Peters tegenover De Telegraaf. De beste maakte afgelopen vrijdag een fout waardoor de supporters het veld op kwamen in Kerkrade en gaf daar na afloop zelf tekst en uitleg over, maar dat is de laatste keer geweest.

Een waar volksfeest barst los in Limburg toen Frijns door de speaker riep dat SC Telstar op 2-1 was gekomen tegen FC Groningen. Het zou betekenen dat Roda zeker was van promotie naar de Eredivisie en daarom besloten supporters het veld op te komen. Enkele minuten later bleek Frijns aan het fout te zitten. Na afloop vertelde hij bij ESPN dat hij door het slechte internet was afgegaan op het woord van een fan.

Over het incident is nu al veel gezegd en Roda wil er zelf een streep onder zetten. "Het contact over alle zaken die met Roda JC te maken hebben, verloopt via de club. Frijns heeft zijn laatste interview gegeven", aldus Peters in gesprek met de ochtendkrant.

Komende vrijdag staat er een wedstrijd der wedstrijden op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. Groningen en Roda vechten in een onderling duel uit wie het tweede ticket voor directe promotie naar de Eredivisie gaat bemachtigen.