Eerste prijs is binnen: deze prestigieuze titel komt op naam van Foden te staan

Eerste prijs is binnen: deze prestigieuze titel komt op naam van Foden te staan
18 mei om 12:45

Phil Foden heeft zaterdag een prestigieuze prijs in ontvangst mogen nemen. VoetbalNieuws vertelt je welke prijs de jongeling van Manchester City heeft gewonnen.

Foden kent een topseizoen. Afgelopen jaar werd de treble gewonnen en ontpopte de middenvelder zich tot een zeer gewaardeerde kracht. Dit seizoen is Foden niet meer weg te denken uit de City-basis, met een reden.

Welke prijs heeft Foden in Engeland gewonnen?

Foden is zaterdag verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De Engelsman maakt wekelijks indruk en liet onder meer Erling Haaland en Virgil van Dijk achter zich. Naast zeventien doelpunten en acht assists was het voornamelijk het zeer begaafde spel van de aanvallende middenvelder dat indruk maakte. Voor City is het de vijfde maal op rij dat zij een speler afvaardigende voor deze titel. Kevin De Bruyne ging hem tweemaal voor, terwijl Ruben Dias en Haaland eenmaal wisten te winnen.

Zelf is Foden er meer dan gelukkig mee. "De Premier League is erkend als de beste competitie ter wereld, het is een genot om samen met zo veel andere geweldige spelers te zijn genomineerd. Ik ben heel blij met mijn spel dit seizoen", vertelt de Engelsman tegenover de Premier League-media.