Foden sloopt Aston Villa eigenhandig: derde hattrick in de Premier League

3 april - 23:00

Phil Foden was niet te stoppen voor Aston Villa. Hij was driemaal trefzeker en hielp Manchester City daarmee aan drie belangrijke punten. Voor de 23-jarige is het alweer zijn derde hattrick in de Engelse competitie.

Na een vroege voorsprong van de voet van Rodri maakte Jhon Durán verassend gelijk voor Aston Villa. The Villains bleken dodelijk uit een corner en hun eerste kans was raak. Lang zag het ernaar uit dat de ploeg van Unai Emery ook met een gelijke stand kon gaan rusten, maar daar dacht Foden toch anders over. Een vrije trap kort voor rust kreeg hij door de muur, waarmee de 2-1 op het scorebord verscheen. In de tweede helft was het weer raak. Dit keer gaf Rodri de assist en schoot de aanvaller koeltjes binnen. Uiteindelijk kwam zijn kers op de taart in de 69ste minuut. Foden schoot schitterend raak en zorgde daarmee voor de 4-1.

De 2-1 van Foden.

De 3-1 van Foden.