Nieuws

PSV blijft maar scoren: welke ploeg eindigde met het beste doelsaldo in Nederland?

PSV blijft maar scoren: welke ploeg eindigde met het beste doelsaldo in Nederland?

5 mei - 10:55 Laatste update: 08:16

PSV is bezig met een zeer sterk seizoen. De Eindhovenaren staan op het punt om de landstitel te pakken en hebben nu al een uitzonderlijk hoog doelsaldo. De ploeg van Peter Bosz kan daar een record mee gaan pakken en VoetbalNieuws vertelt je wat het beste doelsaldo ooit was.

PSV stevent af op het eerste landskampioenschap sinds 2018. De Eindhovenaren hebben zondag genoeg aan een punt tegen Sparta Rotterdam en de feestvreugde zit er al flink in. Buiten het sterke voetbal en de duidelijke stempel van Peter Bosz spreken de statistieken boekdelen. De laatste jaren scoorden de Eindhovenaren nooit zo vaak met zo weinig tegendoelpunten.

Wat is het beste doelsaldo ooit in de Eredivisie?

Ajax wist in het seizoen 1997/98 een record neer te zetten. Destijds scoorden de Amsterdammers maar liefst 112 keer en kregen zij 22 doelpunten tegen. Een doelsado van plus negentig stond aan het einde van de rit op het bord en daar kwam in de jaren die volgenden geen ploeg meer aan.

Kan PSV dat record gaan breken?

In 31 wedstrijden heeft PSV dus 103 maal gescoord. Gemiddeld scoort de ploeg van Bosz dus 3,32 doelpunten per wedstrijd wat een totaal van 113 doelpunten na 34 wedstrijden zou opleveren. Zeventien tegendoelpunten in 31 potten betekent dat er na 34 wedstrijden gemiddeld genomen een totaal van 19 tegentreffers zouden zijn. Mocht PSV de huidige lijn exact door trekken, dan zouden zij op een doelsaldo eindigen van plus 94 en dus het record van Ajax breken.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!