Real Madrid pakt landstitel na Girona-comeback tegen Barça, City dankt Haaland

4 mei - 20:30 Laatste update: 20:35

Girona heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Real Madrid zaterdag al landskampioen van Spanje is geworden. De ploeg met Daley Blind draaide een achterstand om in een 4-2 overwinning. Manchester City mag Erling Haaland bedanken voor een ruime zege op Wolverhampton Wanderers: 5-1.

Girona - FC Barcelona 4-2

Girona, met Blind in de basis, en Barcelona trapten zaterdagavond af voor de strijd om plek twee. Tevens wist Real Madrid op voorhand al dat de landstitel binnen zou zijn bij puntenverlies van Barça. De ploeg van Xavi Hernández kwam echter vrijwel direct op voorsprong: Andreas Christensen nam knap de bal mee en haalde heerlijk uit. Artem Dovbyk kopte echter na een minuut alweer de gelijkmaker binnen.

Barça mocht in de eerste helft nog een strafschop nemen en Robert Lewandowski faalde niet. In het tweede bedrijf gooide Barça echter alles weg. Door een tweeslag van invaller Portu en een goal van Miguel Gutiérrez keek Barça een kwartier voor tijd tegen een 4-2 achterstand aan. Door de overwinning pakt Girona plek twee over en is Real Madrid landskampioen.

Manchester City - Wolverhampton Wanderers 5-1

Manchester City zag Arsenal eerder op de dag met 3-0 van Bournemouth winnen en de ploeg van Pep Guardiola wist wat er gedaan moest worden: winnen. Erling Haaland stond weer in de basis na blessureleed en liet zich direct gelden: de Noor schoot een strafschop binnen in de openingsfase. Even later kopte de spits fraai raak en benutte hij een tweede strafschop, waardoor het bij rust al 3-0 stond.

Ook na rust deed Haaland nog een duit in het zakje met zijn mooiste treffer van de avond: de sterke aanvaller prikte heerlijk raak in de hoek. Haaland werd in de slotfase vervangen door Julian Álvarez, die binnen luttele minuten de stand op 5-1 bracht. Door de zege van City is het verschil met Arsenal nog één punt, maar The Citizens speelden een wedstrijd minder.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!