Dit is waarom Erling Haaland een hekel heeft aan analist en oud-speler Roy Keane

Dit is waarom Erling Haaland een hekel heeft aan Roy Keane
5 mei om 17:35
Laatste update: 5 mei om 17:35

De kans is klein dat Erling Haaland en Roy Keane binnenkort samen uit eten gaan. De Noor bijt zaterdag hard van zich af wanneer hem wordt gevraagd over de kritiek van de oud-speler. Waarom kunnen Haaland en Keane niet overweg? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit is waarom Haaland en Keane elkaar niet mogen

Keane is niet de grootste fan van Haaland in de Premier League. De oud-speler van Manchester United zal sowieso een afgunst hebben tegen spelers van Manchester City en stelde onlangs dat Haaland 'de techniek van een League Two-speler' heeft. Haaland liet zijn voeten spreken als antwoord en was zaterdag goed voor vier doelpunten. Haaland stelde vervolgens in een interview met Viaplay dat Keane 'er niet toe doet'.

Geschiedenis met vader van Haaland

Keane heeft mot met Erling Haaland, maar de vijandigheid richting de familie Haaland gaat al decennia verder terug. Alfie Haaland, de vader van Erling, speelde tussen 1997 en 2003 in de Premier League en was tussen 2000 en 2003 bij City te vinden. Tijdens een wedstrijd met Manchester United werd Keane onderuitgeschopt en raakte de middenvelder zwaargeblesseerd. Haaland schreeuwde richting Keane dat hij zich aanstelde en moest opstaan.

Keane bleek uiteindelijk een zware blessure te hebben opgelopen en de voormalig aanvoerder vergat de woorden van Haaland niet. Enkele jaren later troffen de twee elkaar weer en nam Keane wraak door Haaland met een waanzinnig harde overtreding te grazen te nemen. Keane kreeg rood, maar de toon is sindsdien gezet. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!