Nieuws

Deze sterspeler komt niet in actie tegen Oranje op het EK wegens een blessure

Deze sterspeler komt niet in actie tegen Oranje op het EK wegens een blessure

4 mei - 19:08 Laatste update: 19:30

Het Nederlands elftal treft onder meer Oostenrijk in de groepsfase van het EK in Duitsland en hoeft zich over één sterspeler geen zorgen te maken. Welke Oostenrijkse international moet het EK voorbij laten schieten? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Deze Oostenrijker mist het EK door een blessure

RB Leipzig heeft zaterdag gecommuniceerd dat Xaver Schlager een scheur in zijn voorste kruisband heeft opgelopen. De 26-jarige middenvelder, die een marktwaarde van 28 miljoen euro vertolkt, raakte vrijdag geblesseerd in het duel met TSG Hoffenheim.

Leipzig heeft al aangegeven dat het EK te vroeg gaat komen voor Schlager. Een groot gemis voor de middenvelder zelf én de nationale ploeg van Oostenrijk, maar voor Oranje zal het niet verkeerd uitkomen. Al eerder werd bekend dat ook Lucas Hernández van Frankrijk het EK gaat missen door een zware blessure. 

Het Nederlands elftal staat op 25 juni tegenover Oostenrijk in de groepsfase van het EK. De andere wedstrijden worden gespeeld tegen Polen en Frankrijk. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!