Nieuws

Bosz kan Ajax-record uit jaren '70 evenaren met PSV: Daar denk ik wel aan

Bosz kan Ajax-record uit jaren '70 evenaren met PSV: "Daar denk ik wel aan"

5 mei - 11:57 Laatste update: 12:00

PSV is eigenlijk al lang en breed kampioen, maar Peter Bosz wil de laatste drie wedstrijden met de volle negen punten afsluiten. Wanneer dit gebeurt, kan PSV een decennia oud record van Ajax evenaren met het hoogste puntenaantal in de Eredivisie

Ajax behaalde in het seizoen 1971/72 maar liefst 93 punten. PSV staat op 84 punten met nog drie wedstrijden te gaan. In gesprek met ESPN geeft Bosz toe dat hij het record graag wil evenaren. ""Dat is iets wat ik in mijn hoofd heb. Dit soort wedstrijden worden toch anders aangevlogen dan wanneer het er nog toe doet. We gaan ons best doen, ik denk dat de jongens dat ook wel willen halen", meent de trainer van PSV.

PSV kent bovendien een beter doelsaldo en daarmee kan het record van Ajax op een bepaalde manier zelfs worden overtroffen. PSV trapt om 12.15 uur af tegen Sparta en treft in de laatste twee speelrondes Fortuna Sittard (uit) en RKC Waalwijk (thuis). 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!