Nieuws

Bosz in mooi rijtje: deze vijf trainers werden deze eeuw al landskampioen met PSV

Bosz in mooi rijtje: deze vijf trainers werden deze eeuw al landskampioen met PSV

5 mei - 08:00 Laatste update: 14:18

Peter Bosz heeft zondag als trainer van PSV de landstitel veroverd. Na een afwezigheid van zes jaar is de club uit Eindhoven weer de beste van het land. Welke trainers gingen Bosz deze eeuw voor? VoetbalNieuws.nl vertelt je precies welke vijf trainers de voorgangers van Peter Bosz zijn.

Deze vijf trainers werden deze eeuw kampioen met PSV

Eric Gerets

Onder Eric Gerets mocht PSV zich in het seizoen 1999/00 de eerste Nederlands kampioen van de 21ste eeuw noemen. Dit betekende voor de Belg dat hij kampioen werd met PSV zowel als speler als trainer. In 2000/01 werd Gerets voor de tweede keer kampioen als coach van de Eindhovenaren. Na een seizoen zonder titel en zonder beker werd Gerets in 2002 aan de kant geschoven.

Guus Hiddink

Na een succesvol WK 2002 als bondscoach van Zuid-Korea waar de Koreanen in eigen land de halve finale bereikten, kwam Guus Hiddink terug naar PSV voor zijn tweede periode als trainer in Eindhoven. In het seizoen 2002/03 behaalde Hiddink de zeventiende landstitel met de club. In het seizoen 2004/05 won PSV onder de geboren Varssevelder de dubbel en reikte de ploeg tot de halve finale Champions League waar AC Milan op basis van uitdoelpunten te sterk was. In het seizoen 2005/06 behaalden de Eindhovenaren de derde landstitel in vier seizoenen. Voor Hiddink betekende dit de zesde landstitel in twee periodes als trainer van PSV. Nadat de oud-bondscoach op het WK 2006 nog met Australië werd uitgeschakeld in de achtste finale, werd Hiddink bondscoach van Rusland.

Ronald Koeman

Na de succesvolle periode onder Guus Hiddink nam Ronald Koeman het stokje over. Onder Koeman haalde PSV op miraculeuze wijze de twintigste landstitel in de clubgeschiedenis mede dankzij een misstap van AZ op de laatste speeldag en een doelpunt meer gescoord ten opzichte van Ajax. In oktober 2007 vertrok de huidige bondscoach uiteindelijk naar Valencia en werd hij tot de winterstop opgevolgd door assistent-trainer Jan Wouters.

Sef Vergoossen

Sef Vergoossen werd begin 2008 aangesteld als interim-coach tot het einde van het seizoen. Onder Vergoossen pakte PSV op de laatste speeldag de 21ste landstitel in de clubgeschiedenis door met 0-1 te winnen op bezoek bij Vitesse. Dit betekende voor de Eindhovenaren tevens het vierde kampioenschap op rij. De geboren Limburger werd daarna opgevolgd door provinciegenoot Huub Stevens, maar dat huwelijk strandde uiteindelijk al in januari 2009.

Phillip Cocu

Phillip Cocu mag zich tot op heden nog de laatste trainer noemen die met PSV kampioen van Nederland werd. Onder leiding van Cocu pakten de Eindhovenaren in 2015 de eerste landstitel sinds 2008. In 2016 wist PSV op de slotdag de titel te pakken, mede doordat Ajax zich verslikte in De Graafschap. Twee jaar daarna wist Cocu met PSV uitgerekend tegen Ajax voor de 24ste keer de titel te veroveren. Na dit kampioenschap vertrok de 101-voudig international naar Turkije om trainer te worden van Fenerbahçe.