Nieuws

Dit zijn de resterende programma´s van Manchester City, Arsenal en Liverpool

Dit zijn de resterende programma´s van Manchester City, Arsenal en Liverpool

Gisteren, 20:10 Laatste update: 20:10

De Premier League beleeft een spectaculaire ontknoping waarbij Manchester City, Arsenal en Liverpool in een hevige strijd verwikkeld zijn voor de Engelse landstitel. Met nog enkele wedstrijden te gaan, is de spanning om te snijden. VoetbalNieuws.nl neemt de overige programma's van de Engelse kampioenskandidaten met je door!

Programma Arsenal (80/35)

Arsenal, onder coach Mikel Arteta, leek heel lang op het kampioenschap in de Premier League af te stevenen. Echter gooide één rampweek veel roet in het eten. The Gunners vergooide de eerste plek en werden uitgeschakeld in de Champions League. De koppositie is nog even in London na de overwinning op aartsrivaal Tottenham Hotspur. Heel lang leek het een simpele zege te gaan worden in de North London Derby, maar twee late doelpunten zorgde toch voor wat spanning. Uiteindelijk won Arsenal met 2-3.

Zaterdag 4 mei, 13.30 uur: Arsenal - Bournemouth
Zondag 12 mei, 17.30 uur: Manchester United - Arsenal
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Arsenal - Everton

Programma Manchester City (79/34)

Manchester City, onder leiding van José Guardiola, heeft na het winnen van drie grote prijzen vorig seizoen, dit jaar geen kans om dat te herhalen. Op papier zijn de Citizens geen koploper meer, maar de ploeg heeft wel de beste kaarten. Op bezoek bij Nottingham Forrest had City het moeilijk, maar uiteindelijk werd de belangrijke overwinning uit het vuur gesleept. De ploeg van Guardiola moet nog de meeste wedstrijden spelen, maar weten door resultaten op andere velden wel beter waar zij aan toe zijn.

Zaterdag 4 mei, 18.30 uur: Manchester City - Wolves
Zaterdag 11 mei, 13.30 uur: Fulham - Manchester City
Dinsdag 14 mei, 21.00 uur: Tottenham - Manchester City
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Manchester City - West Ham United 

Programma Liverpool (75/35)

Liverpool, met Jürgen Klopp aan het roer, heeft na recente tegenslagen een lastige weg naar de titel. In de Europa League werd de ploeg uitgeschakeld door Atalanta, ondanks een overwinning in de terugwedstrijd. Toch lijkt het gedaan voor Jürgen Klopp en zijn Reds. In de derby tegen Everton werd verloren, maar tegen West Ham United werd ook niet gewonnen. Dankzij Michail Antonio werd het 2-2 in het Olympische stadion van London en zo is de achterstand naar Arsenal nu vijf punten. Met nog slechts drie wedstrijden lijkt het gat nu te groot geworden.

Zondag 5 mei, 17.30 uur: Liverpool - Tottenham
Maandag 13 mei, 21.00 uur: Aston Villa - Liverpool
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Liverpool - Wolverhampton Wanderes

Elk van deze teams heeft een zware strijd voor de boeg. Fans kunnen zich opmaken voor een adembenemende afsluiting van het seizoen, waarin elk punt cruciaal zal zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!