Nieuws

Opvallend gerucht uit Engeland: 'Clubs uit Duitsland en Nederland denken aan Van Dijk'

Opvallend gerucht uit Engeland: 'Clubs uit Duitsland en Nederland denken aan Van Dijk'

29 april - 10:23

Het is nog maar de vraag of Virgil van Dijk volgend seizoen nog het shirt van Liverpool draagt, zo meent The Sunday Mirror. Met de aanstaande komst van Arne Slot lijkt het binnenboord houden van de sterkhouder de hoogste prioriteit te hebben. Van Dijk zou kunnen genieten van interesse uit de Bundesliga en Eredivisie, zo klinkt het.

Liverpool-aanvoerder Van Dijk staat voor een belangrijke beslissing nu zijn contract bij Anfield komende zomer het laatste jaar in gaat. Met het aanstaande vertrek van Jürgen Klopp en de komst van Slot, bevindt van Dijk zich op een kruispunt in zijn carrière. De 32-jarige verdediger overweegt zijn toekomst zorgvuldig. Nu Klopp vertrekt, zou hij twijfelen over zijn volgende stappen. Eind januari van dit jaar kwam de verdediger nog terug op uitspraken over zijn toekomst na de bekendmaking van het vertrek van Klopp.

Slot hoopt van Dijk te overtuigen om bij Liverpool te blijven, maar Borussia Dortmund toont serieuze belangstelling. Met de onzekerheid over Mats Hummels' toekomst bij Dortmund ziet de Duitse club in van Dijk een top-aanwinst. Ook clubs uit Spanje, Italië, Turkije én Nederland zouden de situatie van de Oranje-international nauwlettend in de gaten houden. De marktwaarde van de verdediger wordt geschat op 32 miljoen euro.

Van Dijk maakte in de winter van 2018 voor een recordbedrag van 84,65 miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool. In totaal speelde de verdediger al 267 wedstrijden voor The Reds. Met Liverpool veroverde Van Dijk diverse prijzen, waaronder de Champions League in 2019 en het landskampioenschap in 2020.