Van Persie maakt overstap naar Friesland en wordt hoofdtrainer bij SC Heerenveen

Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen
17 mei om 10:50
Laatste update: 17 mei om 12:19

Robin van Persie zal volgend jaar met de scepter zwaaien bij SC Heerenveen. De oud-topspits maakt de overstap vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord naar Friesland. Daarmee heeft hij zijn eerste baan in de Eredivisie te pakken.

De afgelopen maanden speelde er veel rond Van Persie. Heerenveen had interesse in de oud-Feyenoorder, maar sprak ook met Rick Kruys en Maurice Steijn. Toen het nieuws naar buiten kwam dat Arne Slot de Rotterdammers ging verlaten kwam ook de naam van Van Persie ter sprake als opvolger in De Kuip. Uiteindelijk kwam het toch tot een akkoord met de Frieze club.

Van Persie wordt de opvolger van Kees van Wonderen. De huidige trainer en club kwamen medio maart al tot de conclusie dat de samenwerking niet verlengt ging worden. Van Wonderen stond sinds 2022 aan het roer bij SC Heerenveen. "We hebben recent met elkaar gezeten om te praten over de toekomst. Dit was een open en eerlijk gesprek waarbij we hebben geconcludeerd dat van beide kanten niet alle vinkjes op groen stonden om de samenwerking te verlengen", sprak Algemeen directeur Ferry de Haan op de clubwebsite.

Zelf is de kersverse hoofdtrainer erg blij met zijn overstap. "Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier. Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven. Ik ben dan ook verheugd met de kans die sc Heerenveen mij biedt. sc Heerenveen is een hele mooie eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!