Nieuws

Dit zegt Van Marwijk over de mogelijke aanstelling van Van Persie bij Heerenveen

Dit zegt Van Marwijk over de mogelijke aanstelling van Van Persie bij Heerenveen

17 april - 07:45

In een interview met De Telegraaf heeft voormalig bondscoach Bert van Marwijk zich uitgesproken over de trainerscarrière van Robin van Persie, die momenteel de leiding heeft over Feyenoord Onder 21. Volgens Van Marwijk zou een overgang naar SC Heerenveen een slimme zet zijn voor Van Persie voordat hij mogelijk het hoofdtrainerschap bij Feyenoord op zich neemt.

"Bij Feyenoord ligt Arne Slot nog een tijdje vast als trainer-coach. Voor de toekomst is er met Robin van Persie een interessante en ambitieuze kandidaat in huis om ooit aan het roer te staan van het eerste elftal", zei Van Marwijk. Hij vervolgde met de aanbeveling dat een tijdelijke overstap naar een club als Heerenveen Van Persie zou kunnen voorbereiden op de uitdagingen van een topclub. "Ik hoop en ik denk dat Robin in de toekomst ook voor Feyenoord kiest, maar ik zou het nemen van een tussenstop een heel goede zet van hem vinden, bijvoorbeeld bij SC Heerenveen."

Van Marwijk haalde zijn eigen ervaringen aan als voorbeeld van hoe belangrijk het is om ervaring op te doen buiten de topniveau. "Ik heb van dichtbij gezien wat er allemaal op jonge trainers afkomt als ze kort na hun carrière als voetballer bij de topclub die ze hebben gediend en er even in de jeugd hebben getraind in één keer doorstromen naar het eerste elftal. Je moet leidinggeven aan al die mensen en je krijgt met een heel andere druk te maken dan wanneer je een tussenstop neemt."

Hij voegde eraan toe dat zowel hijzelf als Dick Advocaat hun carrières zijn begonnen bij kleinere clubs, wat hen fundamenten gaf die essentieel waren voor hun succes op hoger niveau. "We zijn allebei bij een amateurclub begonnen. Daarom denk ik dat Heerenveen een prima club voor Robin zou zijn. Ik zou het toejuichen als hij het zou doen. Ook hij moet leren omgaan met druk, met leidinggeven en kan nog zoveel leren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!