Nieuws

'Straf wacht voor Dumfries na beledigend spandoek richting rivaal Hernandez'

'Straf wacht voor Dumfries na beledigend spandoek richting rivaal Hernandez'

29 april - 10:08

De acties van Denzel Dumfries tijdens de kampioensparade door Milaan krijgt mogelijk een staartje. De Italiaanse voetbalbond zou namelijk een onderzoek starten richting de verdediger van Inter, die rivaal Theo Hernández met een spandoek van fans te kakken zette. 

Tijdens de kampioensviering van Inter in Milaan greep Dumfries een spandoek waarop Hernández van AC Milan werd afgebeeld als een hond aan de lijn. Deze actie heeft mogelijk gevolgen, aangezien de Italiaanse voetbalbond FIGC een onderzoek heeft ingesteld. Dumfries riskeert een boete tussen de vier- en vijfduizend euro.

De festiviteiten vonden plaats na een 2-0 overwinning op Torino, waarbij meer dan driehonderduizend fans van Inter de straten van Milaan vulden. De controversiële afbeelding van Hernández als de hond van GTA 5-personage Franklin waarmee Dumfries gezien werd, roept herinneringen op aan eerdere incidenten waarbij spelers bestraft werden voor soortgelijke acties. In 2022 kregen spelers van AC Milan, waaronder Hernández en Sandro Tonali, ook boetes voor het tonen van een beledigend spandoek aan hun stadsrivalen.

Het incident heeft geen invloed op de aanstaande contractbesprekingen van Dumfries met Inter, aldus La Gazzetta dello Sport. De situatie tussen Dumfries en Hernández blijft gespannen, mede door eerdere confrontaties op het veld, wat extra lading geeft aan hun volgende ontmoeting tijdens het EK 2024, waar Nederland en Frankrijk elkaar in de groepsfase treffen.