Transfernieuws

VI: Ajax-huurling wil niet meer terug, club wil via doorverkoop verlies verzachten

VI: Ajax-huurling wil niet meer terug, club wil via doorverkoop verlies verzachten

15 mei - 14:36

Georges Mikautadze, vorige zomer gehaald door Ajax voor zestien miljoen euro, kan in juli definitief de overstap maken naar FC Metz. Volgens Voetbal International hebben de Fransen een optie tot koop voor ongeveer dertien miljoen euro, zelfs als ze degraderen naar de Ligue 2. Daardoor kan Ajax verlies lijden op de investering, hoewel de marktwaarde van Mikautadze flink gestegen is door zijn sterke prestaties in Frankrijk.

De Georgische spits heeft duidelijk gemaakt dat hij niet meer terug wil naar Ajax, waar hij zich niet gewaardeerd en ondersteund voelde. Zijn frustraties werden versterkt door een moeilijke aanpassingsperiode in Amsterdam, waar hij zich geïsoleerd en over het hoofd gezien voelde. Dat heeft ertoe geleid dat hij permanent bij Metz wil blijven, waar hij nu een van de uitblinkers is.

Ajax hoopt mogelijk nog financieel te profiteren van de situatie door een doorverkooppercentage, mocht Metz besluiten Mikautadze te verkopen voor een hoger bedrag dan de aankoopoptie. Ondanks zijn contract bij Ajax tot 2028, lijkt Mikautadze zijn toekomst dus elders te zien, met interesse van grotere clubs als Atlético Madrid en AS Monaco. Dat kan leiden tot een lucratieve doorverkoop, die zowel voor Metz als voor Ajax voordelig kan uitpakken.