Transfernieuws

'Ajax wil geld binnenharken: Bergwijn open voor vertrek, tweetal keert niet terug'

'Ajax wil geld binnenharken: Bergwijn open voor vertrek, tweetal keert niet terug'

15 mei - 13:59 Laatste update: 14:54

Steven Bergwijn heeft oren naar een vertrek bij Ajax. Johan Inan, clubwatcher van het Algemeen Dagblad, onthult in de AD-voetbalpodcast dat Bergwijn openstaat voor een stap en dat er interesse is van West Ham United. Carlos Forbs en Borna Sosa keren volgend seizoen waarschijnlijk überhaupt niet meer terug in de Johan Cruijff ArenA.

"Wat ik weet is dat Steven Bergwijn een optie is om te verkopen", onthult Inan. "Die vertegenwoordigt een aardige marktwaarde. Een maand geleden heeft zijn management de club te kennen gegeven dat zij openstaan voor een stap." Daarbij zou een mogelijke som van 23 miljoen euro bedongen zijn.

"Het kan een sportieve stap zijn naar de Bundesliga of Premier League, waar West Ham United nog steeds geïnteresseerd is", bevestigt Inan. "Het kan ook een financiële stap zijn naar de zandbak. Daar heb je Mika Godts achter de hand, dus ik denk dat Ajax dat overweegt."

Inan deelt ook zijn visie op het vertrek van andere spelers, waaronder Forbs en Sosa. "Verder is er een elftal aan veelal jonge buitenlandse spelers gehaald afgelopen zomer. Die hebben lang niet allemaal voldaan. Die gaan niet allemaal in één keer weg, maar worden gefaseerd verkocht. Ik denk dat we Forbs volgend jaar niet meer in de Arena zien en dat verwacht ik ook van Borna Sosa. Zo gaat Ajax proberen geld binnen te harken."