Reactie

Dit zegt Van den Boomen over zijn toekomst en wat voor spelers Ajax moet halen

Dit zegt Van den Boomen over zijn toekomst en wat voor spelers Ajax moet halen

15 mei - 08:22

Branco van de Boomen wil het liefst gewoon bij Ajax blijven, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. De middenvelder van de Amsterdammers opteert daarnaast voor twee á drie extra ervaren spelers in de selectie van komend seizoen.

Van den Boomen was afgelopen zomer de eerste speler die bij Ajax werd gepresenteerd. De middenvelder heeft een seizoen met pieken en dalen achter de rug. De algemene Amsterdamse sportieve prestaties laten niet over en bovendien heeft Van den Boomen niet altijd een basisplaats. Hij is in ieder geval niet van plan om na één seizoen al uit de Johan Cruijff ArenA te vertrekken.

"Ik wil het liefst gewoon blijven", begint Van den Boomen in gesprek met VI. De voormalig speler van Toulouse is op zoek naar revanche. "Ik wil iets rechtzetten. Dit jaar was van mij zelf ook gewoon slecht, van de club ook. Daar hoeven we niet over te liegen, het was gewoon heel teleurstellend. Maar ik zit in eigen land en ik heb het goed hier, dus ik hoef niet ineens weg."

"Kijk, ik weet natuurlijk niet hoe de selectie eruit komt te zien, je wil altijd speelminuten maken en je hoopt dat de trainer het in je ziet zitten. Het zou mooi zijn als er echt een toptrainer komt waarmee we vooruit kunnen. Je bent natuurlijk wel nog steeds Ajax, dus ik denk wel dat veel spelers en trainers hier nog steeds naartoe willen komen", aldus Van den Boomen, die het naar alle waarschijnlijkheid met Francesco Farioli zal moeten gaan doen.

Hoe kijkt Van den Boomen naar de titelkansen?

Na een seizoen lang geen enkel moment om de titel te hebben meegestreden, hoopt Van den Boomen op een beter jaar. Er moet eerst nog wel het nodige veranderen in de selectie. 

"Het belangrijkste is nu eerst om een goede organisatie neer te zetten. Er moet nog een trainer komen en twee à drie ervaren spelers. En dan, begin augustus, kan ik daar iets over zeggen", vervolgt Van den Boomen. "Als ik dat nu uit ga spreken, dat we volgend jaar kampioen kunnen worden… Dan moet er nog wel wat veranderen. We moeten allemaal in de spiegel kijken: Heb je er dit jaar alles uit gehaald? Ik vind dat ik dat ook niet gedaan heb, dus daar baal ik van. Dat is leerzaam, volgend jaar moet het beter", besluit hij.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!