Reactie

Met deze toptrainer vergelijkt Jeremain Lens de mogelijke Ajax-coach Farioli

Met deze toptrainer vergelijkt Jeremain Lens de mogelijke Ajax-coach Farioli

15 mei - 11:14

Francesco Farioli, de huidige hoofdtrainer van OGC Nice, staat op het punt hoofdtrainer van Ajax te worden. Jeremain Lens, voormalig speler onder Farioli bij Fatih Karagümrük, heeft zijn bewondering uitgesproken voor de werkwijze van Farioli, die hij vergelijkt met een opvallend grote naam. "Door de manier waarop hij het overbrengt, luister je heel goed naar hem. En geloof je het ook en wil je het toepassen", zei Lens tegen ESPN.

Lens, die in 2021 zestien wedstrijden speelde onder Farioli, roemde de trainer voor het terugbrengen van Nederlandse speelstijlen in Turkije. "Ik had de Nederlandse voetbalschool gemist en dat bracht hij weer terug. Het voetballen van achteruit, geen lange ballen en altijd de voetballende oplossing zoeken. Dat paste bij het team destijds", zegt Lens.

Lens vergelijkt Farioli met Louis van Gaal

De ex-international benadrukt ook Farioli's effectieve communicatiestijl en zijn vermogen om de groep te motiveren. Daarom vergelijkt hij hem met Louis van Gaal. "Niet iedereen heeft het, dat wanneer iemand iets tegen je zegt, dat het meteen wordt aangenomen. Maar hij heeft autoriteit en persoonlijkheid. Zijn manier van praten is doordringend, waardoor je er écht naar gaat luisteren en geïnteresseerd raakt."

Lens, die zijn carrière recent beëindigde, sprak ook met Voetbal International en gaf aan dat Farioli's tactische aanpak zelfs de grootste tegenstanders onder druk zette. "We speelden uit bij Galatasaray dat toen bovenaan stond en een heel sterk elftal had. We waren in hun eigen stadion zo dominant en kwamen zelfs op voorsprong. Niemand had het van tevoren verwacht, maar eigenlijk hadden we die wedstrijd gewoon moeten winnen."

Lens denkt dat Farioli daarom ook prima bij Ajax kan passen. "Als ik kijk naar QAjax, dan denk ik dat er kwaliteit is. Met die kwaliteit, en de spelers die er mogelijk nog bij gaan komen, denk ik dat Ajax behoorlijk wat goals gaat maken met deze manier van voetballen."