Nieuws

Waarom de Nice-leiding Ajax volgens De Telegraaf om geduld voor Farioli vraagt

Waarom de Nice-leiding Ajax volgens De Telegraaf om geduld voor Farioli vraagt

15 mei - 07:21 Laatste update: 08:32

Bekend is dat Ajax op hoofdlijnen akkoord is met Francesco Farioli, maar een akkoord met zijn huidige werkgever OGC Nice laat nog op zich wachten. Volgens De Telegraaf heeft dit alles te maken met wat er op het spel staat in de Ligue 1. Daarnaast is duidelijk waarom de Amsterdammers voor de Italiaan willen gaan.

Nice heeft zich al geplaatst voor Europa league-voetbal, maar kan ook nog direct de Champions League in. De club uit de Cote d’Azur speelt woensdagavond tegen Paris Saint-Germain en mocht dat duel gewonnen worden, dan zijn plek vier en drie nog opties. Die geven recht op respectievelijk de voorronde en directe plaatsing voor het miljardenbal. Nice wil pas met Ajax onderhandelen wanneer duidelijk is waar Nice gaat eindigen. 

In de tussentijd maakt Ajax al het papierwerk rondom de komst van Farioli in orde. Alleen als de club uit Zuid-Frankrijk de hoofdprijs voor Farioli vraagt, kan de deal nog klappen, klinkt het.

Hoe is de clubleiding van Ajax overtuigd?

De voornaamste kandidaten voor Ajax waren Graham Potter en Erik ten Hag, aldus De Telegraaf. Volgens het Algemeen Dagblad meldde ook nog dat de clubleiding van de Amsterdammers de namen van Dick Schreuder en Frank de Boer hebben aangedragen. Toch is iedereen binnen de club nu overtuigd van Farioli, klinkt het.

Er zijn tientallen trainingen bekeken, de opbouw en het drukzetten is geanalyseerd en er zijn gesprekken met Farioli geweest. Dat alles heeft de Amsterdamse leiding ervan overtuigd dat ze de juiste man in huis halen. Bovendien heeft de trainer filosofie en sportwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Florence. Het Barcelona van Pep Guardiola, het AC Milan van Arrigo Sacchi en het Ajax van Johan Cruijff zijn diens inspiratiebronnen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!