Nieuws

'Kroes en Beuker kozen Farioli, Ajax-directie droeg twee Nederlandse trainers aan'

'Kroes en Beuker kozen Farioli, Ajax-directie droeg twee Nederlandse trainers aan'

15 mei - 06:52 Laatste update: 08:31

Francesco Farioli wordt naar verwachting snel aangesteld bij Ajax, maar intern werden ook de namen van Frank de Boer en Dick Schreuder geopperd. Volgens het Algemeen Dagblad zijn de Amsterdammers ook nog op zoek naar een oud-speler voor in de technische staf.

Ajax en Farioli zijn op hoofdlijnen akkoord over een samenwerking, zo maakte De Telegraaf maandag bekend. Volgens het AD zal de Italiaanse trainer van OGC Nice over ongeveer twee weken worden aangesteld in Amsterdam. Technisch directeur Alex Kroes en directeur voetbal Marijn Beuker zijn overtuigd van deze keuze, maar de huidige directie zou een andere keuze hebben gemaakt.

Volgens de krant zou de clubleiding twee Nederlandse trainers aan hebben gedragen: De Boer en Schreuder. Dat zijn Nederlanders die meer bekend zijn met de druk en de krachtenvelden die in de hoofdstad loskomen, klinkt het. De naam van Schreuder, de trainer van de naar het tweede niveau gepromoveerde Spaanse Castellón, wordt ook aan Feyenoord gelinkt.

Assistenten

Dave Vos, die momenteel onder contract staat bij Jong Ajax, wordt aangedragen als assistent. Volgens het AD is hij niet de enige met een Ajax-link die in de technische staf plaats zal gaan nemen. De Amsterdammers zijn naar verluidt op zoek naar een oud-speler die geschikt is voor die positie. De naam van Christian Chivu werd genoemd, maar Voetbal International meldde al dat het een moeilijk verhaal wordt. Volgens het AD is de Roemeen vooralsnog te duur.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!