Reactie

Met dit bijzondere principe wil Slot het 'zware trainerschap' bij Liverpool nemen

Met dit bijzondere principe wil Slot het 'zware trainerschap' bij Liverpool nemen

15 mei - 15:45

Na een intense periode bij Feyenoord maakt Arne Slot zich op voor een nieuw avontuur bij Liverpool. De trainer, die bekend staat om zijn '20 procent-regel', ziet het trainerschap bij een topclub als zeer veeleisend. Dat blijkt uit een interview met het Algemeen Dagblad.

Slot bereidt zich voor op de Premier League. "Hoofdtrainer zijn is een zwaar vak, zeker bij een topclub met wekelijks veel opiniemakers", zegt hij. De uitdaging schrikt hem echter niet af, gezien zijn ervaring met de hoge druk en verwachtingen bij Feyenoord. In Engeland zal Slots filosofie cruciaal zijn. "Als je niet twintig procent beter bent dan je tegenstander, loop je risico op puntenverlies", zegt hij. Die benadering bracht hem succes in Nederland en zal een sleutelrol spelen bij Liverpool.

De verwachtingen op Anfield zijn hoog, wat Slot erkent. "Mensen verwachten goed voetbal en resultaten, daar ben je voortdurend mee bezig." Zijn aanpak en visie zullen moeten bewijzen of ze ook in de Engelse competitie standhouden. Gernot Trauner, die veel van Slot leerde, is in ieder geval lovend. "Ik heb onder hem meer geleerd dan in jaren daarvoor."