Breaking news

Liverpool heeft nieuws: assistent Lijnders nieuwe hoofdtrainer van RB Salzburg

Liverpool heeft nieuws: assistent Lijnders nieuwe hoofdtrainer van RB Salzburg

15 mei - 14:14 Laatste update: 14:17

Pepijn Lijnders wordt de nieuwe hoofdtrainer van RB Salzburg. Dat maakt Liverpool, zijn huidige club, zojuist bekend. De Nederlander was bij The Reds jarenlang de assistent van Jürgen Klopp, die net als hij aan het einde van het seizoen vertrekt.

Lijnders tekent een contract tot medio 2027 en uitte zijn enthousiasme over de nieuwe functie. "Ik ben erg trots dat ik de nieuwe hoofdcoach van FC Red Bull Salzburg mag worden", verklaarde hij. "Na PSV, FC Porto en Liverpool ga ik nu naar een andere uitzonderlijke club met een heel goede structuur en een speciale focus op jeugdontwikkeling."

Hij deelde ook meteen zijn visie voor de club. "Ik wil een mentaliteit ontwikkelen met het team die veel nadruk legt op een aanvallende speelstijl en waar passie en honger naar succes de basis van alles vormen."

Samen Vitor Matos, die ontwikkelnigscoach was bij Liverpool, en het gehele ondersteuningsteam streeft Lijnders ernaar om de club te helpen blijven groeien in een voortdurend veranderende voetbalwereld. Zijn familie, die al eerder kennismaakte met de stad en onder de indruk was van de schoonheid en de vriendelijkheid van de mensen, speelde een belangrijke rol in zijn beslissing om zich bij Salzburg aan te sluiten.


Lijnders verhuist naar RB Salzburg met grote ambities

Pepijn Lijnders maakt de overstap van Liverpool naar RB Salzburg als nieuwe hoofdtrainer. Naast hem komt Vitor Matos over als assistent-coach, die tot nu toe fungeerde als elite-ontwikkelingscoach bij Liverpool. De bekendmaking van hun nieuwe rollen benadrukt de start van een nieuw hoofdstuk voor beiden na hun periode bij de Engelse club.

Lijnders uitte zijn enthousiasme over de nieuwe functie: "Ik ben erg trots dat ik de nieuwe hoofdcoach van FC Red Bull Salzburg mag worden," verklaarde hij. "Na PSV Eindhoven, FC Porto en Liverpool FC ga ik nu naar een andere uitzonderlijke club met een heel goede structuur en een speciale focus op jeugdontwikkeling."

Hij vervolgde met zijn visie voor de club: "Ik wil een mentaliteit ontwikkelen met het team die veel nadruk legt op een aanvallende speelstijl en waar passie en honger naar succes de basis van alles vormen."

Samen met Matos en het gehele ondersteuningsteam streeft Lijnders ernaar om de club te helpen blijven groeien in een voortdurend veranderende voetbalwereld. Zijn familie, die al eerder kennismaakte met de stad en onder de indruk was van de schoonheid en de vriendelijkheid van de mensen, speelde een belangrijke rol in zijn beslissing om zich bij Salzburg aan te sluiten.

Lijnders begon in 2014 begon als coach van Liverpool Onder 16. Hij werd al snel promoveerde al snel naar ontwikkelingscoach en werkte onder Brendan Rodgers en later onder Jürgen Klopp. Na een kort avontuur als hoofdtrainer bij NEC, keerde hij terug naar Liverpool als assistent-trainer voorafgaand aan het seizoen 2018/19. Lijnders heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de successen van Liverpool, waaronder het winnen van de Premier League en de Champions League.

Zowel Lijnders als Matos zullen Liverpool verlaten na de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Wolverhampton Wanderers, samen met Klopp en andere leden van de technische staf.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!