Nieuws

Hierom zijn de supporters van NAC Breda helemaal klaar met hun eigen clubbestuur

Hierom zijn de supporters van NAC Breda helemaal klaar met hun eigen clubbestuur

15 mei - 11:35

De supporters van NAC Breda hebben officieel hun vertrouwen opgezegd in het huidige bestuur. Dat gebeurde via een statement na de wedstrijd tegen Roda JC, waarin de fans hun onvrede uitspraken over de verbinding tussen hen en de clubleiding, die 'nog niet eerder zo slecht is geweest'.

Statement supporters NAC Breda

De motie van wantrouwen volgt op een reeks incidenten en besluitvormingen die volgens de supportersgroepen getuigen van vriendjespolitiek en eigenbelang, waardoor NAC Breda verder lijkt af te dwalen van de oorspronkelijke visie van de club. "Het is een aaneenschakeling van onduidelijke en onbegrijpelijke besluiten die meer lijken te draaien om vriendjespolitiek en eigenbelang dan om het welzijn van NAC", verklaarde een van de vertegenwoordigers.

Naast de kritiek op het huidige bestuur, roepen de supporters op tot een grondige reorganisatie binnen de club. Ze eisen nieuwe gezichten in de raad van commissarissen die meer aandacht hebben voor een professionele werkcultuur binnen de voetbalorganisatie. "We roepen niet op om de hele organisatiestructuur om te gooien. Het is wel tijd voor een flinke make-over met nieuwe gezichten, die met aandacht voor de juiste rolopvatting, een einde maken aan de huidige onveilige en niet bij een professioneel voetbalorganisatie passende werk- en samenwerkingscultuur", stelden de verschillende supportersgroepen.

Ondanks de onrust blijven de fans hun club steunen, zoals afgelopen maandag, toen Roda in de kwartfinales van de play-offs met 3-1 werd verslagen. Vrijdagavond wacht de return in Kerkrade. "Het voelt wellicht wat ongepast na de fantastische wedstrijd van afgelopen maandag maar de situatie vraagt om actie. We blijven, zoals maandagavond, de club en de spelers steunen. Altijd!"