Nieuws

Deze belangrijke functie gaat Martin van Geel bekleden bij de Eredivisie CV

Deze belangrijke functie gaat Martin van Geel bekleden bij de Eredivisie CV

15 mei - 11:23

Martin van Geel neemt afscheid van Willem II om per 1 juli als technisch manager aan de slag te gaan bij de Eredivisie CV. Hij volgt Mark-Jan Fledderus op, die eerder dit jaar vertrok. Van Geel brengt een schat aan ervaring mee uit zijn tijd bij verschillende topclubs en wordt bij Willem II opgevolgd door Merijn Goris als algemeen directeur en Tom Caluwé als technisch directeur.

Wat gaat Martin van Geel doen bij de Eredivisie CV?

In zijn nieuwe rol bij de Eredivisie CV zal Van Geel zich richten op het verder ontwikkelen van de sportief technische facetten van de competitie. Hij is verantwoordelijk voor initiatieven zoals de Eredivisie Veranderagenda en de optimalisatie van de jeugdopleidingen. Zijn ambitie is om de Eredivisie als een van de topcompetities in Europa te handhaven.

Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, is verheugd over de aanstelling. "Martin van Geel zit vanaf zijn zestiende tot aan de dag van vandaag in het betaald voetbal in Nederland. Een leven lang met evenzoveel ervaring en het hele palet met alle denkbare kleuren. Ruim 400 wedstrijden gespeeld (127 doelpunten) en (technisch) directeur bij Ajax, AZ, Feyenoord, Roda JC en Willem II. Meer Eredivisie-ervaring krijg je niet in een mens! Een zeldzaamheid", aldus De Jong op de website van de Eredivisie.

Van Geel zelf spreekt met passie over zijn nieuwe uitdaging. "Na 29 jaar stop ik dan wel als clubdirecteur, maar ik heb nog genoeg passie en energie om deze nieuwe uitdaging met heel veel plezier aan te gaan en mijn kennis en ervaring ten dienste te stellen aan het Nederlandse voetbal."