Nieuws

Waarom Van der Vaart vindt dat Malen in zijn spel iets weg heeft van Mbappé

Waarom Van der Vaart vindt dat Malen in zijn spel iets weg heeft van Mbappé

15 mei - 10:40

Rafael van der Vaart vindt dat Donyell Malen iets weg heeft van Kylian Mbappé. De voormalig Oranje-international vindt dat de aanvaller van Borussia Dortmund zich goed moet beseffen dat hij de Champions League-finale gaat spelen. Daarna moet hij zich lekker focussen op het EK.

Malen maakt met zijn 14 goals in 36 wedstrijden een prima seizoen door bij Dortmund. De aanvaller raakte onlangs echter wel geblesseerd, maar zat in de return tegen Paris Saint-Germain wel weer bij de wedstrijdselectie en maakte zijn rentree al tegen FC Augsburg, waarin hij ook meteen scoorde. Malen gaat een mooi eind van het seizoen tegemoet, al moet hij volgens Van der Vaart nog wel wat dingen verbeteren.

"Hij moet naar dat constante, hoge niveau. Hij heeft alles in zich om aanvallend van wereldniveau te zijn, maar laat het mondjesmaat zien", begint Van der Vaart in gesprek met De Telegraaf. De voormalig middenvelder vergelijkt Malen met een superster. "Malen moet beseffen hoe goed hij in elke wedstrijd kan zijn. Ik heb hem wel eens vergeleken met Mbappé. Hij heeft één aspect in zijn spel dat Mbappé ook heeft: uit stand in één keer accelereren en weg zijn."

Op 1 juni speelt Malen, samen met landgenoot Ian Maatsen, de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Twee weken later staat het EK in Duitsland voor de deur.