Deze spelers vielen in de prijzen voor hun seizoen in de Keuken Kampioen Divisie

Deze spelers vielen in de prijzen voor hun seizoen in de Keuken Kampioen Divisie

15 mei om 20:20
Laatste update: 15 mei om 20:20

Terwijl de play-offs in volle gang zijn, worden de uitblinkers van het reguliere seizoen in de Keuken Kampioen Divisie al door ESPN in het zonnetje gezet tijdens het jaarlijkse Kampioensdiner. VoetbalNieuws.nl neemt de prijswinnaars met je door.

Walid Ould-Chikh: beste speler

Hoewel Roda JC nog moet uitkijken dat het de promotie naar de Eredivisie niet geheel gaat mislopen, vallen verschillende mensen van de club in de prijzen. Aanvaller Walid Ould-Chikh is gekroond tot beste speler van de Keuken Kampioen Divisie. Op huurbasis verliet de aanvaller Volendam om te gaan spelen bij Roda JC en daar verliep zijn seizoen fantastisch. Hij scoorde twaalf keer en leverde acht asissts af en leidde daarmee de Limburgers naar de derde plaats in de KKD. In de play-offs lukte het hem nog niet om indruk te maken. Trainer Sibum greep hard in tegen NAC en haalde hem voortijdig naar de kant.

Shiloh ’t Zand: beste talent

FC Dordrecht was dit seizoen moeilijk af te stoppen in de reguliere competitie. Na het nieuwe jaar werd slechts twee keer verloren en verschillende Feyenoord-huurlingen hadden daarin een groot aandeel. Shiloh 't Zand was daar een van en dat leverde de 21-jarige een prijs op. De middenvelder mag zich het grootste talent van de Keuken Kampioen Divisie van dit seizoen noemen. Hij scoorde elf keer en was betrokken bij vier goals als assistgever. 

Henk Veerman: topscorer

Dit seizoen werd Henk Veerman topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. De geboren Volendammer wist namens ADO Den Haag maar liefst 23 keer het net te vinden en liet daarmee de concurrentie achter zich. De spits moest aan het eind van zomerse transferperiode zijn geliefde FC Volendam verlaten en ging op huurbasis aan de slag in de Hofstad.

Bas Sibum: beste trainer

Roda JC was dit seizoen dicht bij rechtstreekse promotie, maar moest op de valreep toch genoegen nemen met de play-offs. Vooraf werd zelfs dit door vele onmogelijk verklaard. De goede prestaties van de Limburgers zijn onlosmakelijk verbonden met de aanstelling van Bas Sibum als hoofdtrainer. Met een beperkte begroting smeedde hij een hecht team dat dus op een haar na directe promotie misliep. Door de goed prestaties van Roda dit seizoen is de oefenmeester uitgeroepen tot beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie, al was hij daar zelf niet heel blij mee na de 3-1 nederlaag tegen NAC Breda in de strijd om promotie.

Joshua Smits: beste keeper

Kampioen van de KKD Willem II kon natuurlijk niet ontbreken op het gala en viel ook in de prijzen. Het Tilburgse succes was mede te danken aan doelman Joshua Smits. De doelman deed in alle wedstrijden de volle negentig minuten mee en hield daarin liefst in elf keer zijn doel schoon. Smits speelt sinds 2022 voor de Tilburgers en is daar bezig aan zijn tweede jeugd na eerdere omzwervingen bij onder andere Top Oss, Almere City en Bødo/Glimt.

De Gouden Schilden voor het beste talent, de beste speler en het kampioensteam zullen uit handen van bondscoach Ronald Koeman nog worden uitgereikt.