Nieuws

Klagende Ajacied fel tegengesproken: 'Hij had geen zin en wilde alles alleen doen'

Klagende Ajacied fel tegengesproken: 'Hij had geen zin en wilde alles alleen doen'

15 mei - 15:30

In een recent artikel van Voetbal International komt naar voren dat de beweringen van Georges Mikautadze over zijn tijd bij Ajax onjuist zijn. De Georgische aanvaller, momenteel uitgeleend aan FC Metz, beschuldigde de Amsterdammers van onvoldoende ondersteuning tijdens zijn verblijf in Amsterdam. Die uitspraken worden echter tegengesproken door betrokkenen bij zijn sportmanagement.

"Jammer genoeg is er niet veel waar van zijn verhaal", zegt Edwin Presser van Eurotalents Sportmanagement (ESM) tegen VI. Mikautadze had tegenover L'Équipe beweerd dat hij in zijn periode bij Ajax onvoldoende werd ondersteund, onder meer met het vinden van een woning. "Ik heb meer dan twee maanden in een hotel doorgebracht. Ik zat alleen op die kamer, ik werd gek", had Mikautadze verklaard. Ook zei hij: "Maar de club hielp me niet veel met het zoeken naar een appartement. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd, waar mijn gezin meer dan een maand met me heeft gewoond".

Volgens Presser werd er echter wel degelijk hulp geboden. "Toen Mikautadze naar Ajax ging, hebben wij contact gehad met diverse personen binnen Ajax om Mikautadze samen met de club te begeleiden." John van Loen, ook van ESM en voormalig spits van Ajax, getuigt van pogingen om Mikautadze te helpen aanpassen. "Samen met mijn stiefdochter die vloeiend Georgisch spreekt. John weet precies wat er gevraagd wordt van een spits bij Ajax, maar Mikautadze had hier geen zin in en wilde alles zelf en alleen doen."

"Na de training vroeg ik of we iets voor hem konden betekenen", voegt Van Loen toe. "We wilden iets met hem eten in een Georgisch restaurant in Hilversum. Daar stond hij voor open, maar uiteindelijk hebben we niets van hem gehoord."