Breaking news

Romano: PSG wil Simons niet verkopen, zomerse huurtransfer wel bespreekbaar

Romano: PSG wil Simons niet verkopen, zomerse huurtransfer wel bespreekbaar

15 mei - 16:26

Paris Saint-Germain heeft officieel contact opgenomen met het kamp van Xavi Simons om te bevestigen dat ze niet van plan zijn hem deze zomer permanent te verkopen. Dat meldt Fabrizio Romano. Hoewel Simons' voorkeur uitgaat naar een definitieve terugkeer naar FC Barcelona, staat PSG open voor een huurovereenkomst als de speler besluit niet naar Parijs terug te keren.

De kans voor een nieuwe uitleenperiode blijft heet meest waarschijnlijke scenario voor de jonge spelmaker, waarbij hij zelf invloed zal hebben op de keuze van zijn volgende club. Het nieuws komt te midden van speculaties over interesse van topclubs als Bayern München en Arsenal, die beiden bereid zijn een aanzienlijke transfersom te betalen. PSG heeft echter duidelijk gemaakt dat een verkoop deze zomer niet aan de orde is, ondanks de potentiële hoge vraagprijs van meer dan zestig miljoen euro.

Simons speelt in het huidige seizoen op huurbasis voor RB Leipzig, waar hij met negen goals en vijftien assists in 42 wedstrijden een dragende kracht is. Vorig seizoen werd hij topscorer van de Eredivisie bij PSV. De dertienvoudig international van het Nederlands elftal gaat komende zomer met Oranje deelnemen aan het EK in Duitsland. Een eventuele toptransfer zal waarschijnlijk ook afhankelijk zijn van zijn prestaties op het eindtoernooi.