Nieuws

Negental bekend, tweetal valt al af: welke Duitse spelers gaan mee naar het EK?

Negental bekend, tweetal valt al af: welke Duitse spelers gaan mee naar het EK?

15 mei - 09:32 Laatste update: 09:36

Beetje bij beetje wordt bekendgemaakt welke spelers deel uitmaken van de EK-selectie van Duitsland. Wie horen er wel en niet bij Die Mannschaft en wanneer is de volledige selectie bekend? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Welke spelers zijn al bekend gemaakt?

Komende zomer zal in Duitsland het EK 2024 plaatsvinden. Als organiserend land was Duitsland al automatisch gekwalificeerd, maar Die Mannschaft is ook al druk bezig met de selectie. Waar Ronald Koeman nog geen duidelijkheid heeft gegeven over zijn 25-koppige selectie, doet Julian Nagelsmann dat wel. Borussia Dortmund-verdediger Nico Schlotterbeck rolde als eerste uit de koker. Na hem volgde Jonathan Tah. De aanvoerder van Bayer Leverkusen draait een geweldig seizoen en mag zich ook gaan opmaken voor het EK.

Hoewel Bayern München geen succesvol jaar draaide, zijn Aleksandar Pavlovic en doelman Manuel Neuer wel geselecteerd. Daarna was het de beurt aan spits Füllkrug. Hij werd door WDR-radiozender 1Live gebeld en hoorde zo dat hij deel zal uitmaken van Die Mannschaft. "Ik krijg kippenvel als ik eraan denk. Het maakt mij zo trots", zei de aanvaller. Daarnaast zullen ook Undav en Koch tot de selectie behoren. Dat betekend slecht nieuws voor Hummels. Volgens informatie van BILD, zal de ervaren Dortmund verdediger niet geselecteerd worden door de uitnodiging voor Koch.

Hummels zal niet de enige grote naam zijn die ontbreekt in de selectie van Nagelsmann. Waar teamgenoten Pavlovic en Neuer wel goed nieuws kregen moest Goretzka het bekopen met een 'nee'. De bondscoach van Duitsland heeft besloten de middenvelder thuis te laten, zo weet Sky Sports Deutschland. Zelf zou Goretzka er al langer op de hoogte van zijn, maar het nieuws is nog niet officieel bevestigd door de Duitse voetbalbond.

Ook Leroy Sané is opgeroepen door Nagelsmann, zo weet de Duitse tak van Sky Sports. Met de aanvaller van Bayern München is ook Maximillian Mittelstädt van de partij. De Duitse linksback scoorde afgelopen interlandperiode nog tegen het Nederlands elftal.

De volgende Duitse spelers die bekend zijn gemaakt door Sky Spots Duitsland zijn twee middenvelders. Robert Andrich, spelend voor Bayer Leverkusen, maakt onderdeel uit van de EK-selectie van Duitsland. De controleur stond ook in de basis tijdens de laatste oefenwedstrijd met Oranje. Ook Pascal Gross, de aanvallende middenvelder van Brighton & Hove Albion, neemt deel.

Wanneer is de gehele Duitse selectie bekend?

Stukje bij beetje druppelen de namen van de Duitse selectie dus naar buiten. Op verschillende manieren zal de Duitse voetbalbond de keuzes van Nagelsmann naar buiten brengen, om zo te voorkomen dat de gehele Mannschaft-selectie gelekt wordt. Op donderdag 16 mei zal de bondscoach de gehele EK-selectie naar buiten brengen en daar toelichting op geven. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!