Transfernieuws

'Deze ambitieuze Italiaanse promovendus hoopt Luka Modric te strikken'

'Deze ambitieuze Italiaanse promovendus hoopt Luka Modric te strikken'

15 mei - 16:00

De Italiaanse club Como 1907 heeft grootse plannen na hun recente promotie naar de Serie A. Met een ambitieus project onder leiding van Cesc Fàbregas, hoopt de club uit te groeien tot een van de topteams in de competitie. De club heeft het doel gesteld om structureel mee te draaien aan de top en wil dit bereiken door enkele grote namen aan te trekken, waaronder niemand minder dan voormalig Ballon d'Or-winnaar Luka Modric.

Fàbregas, de drijvende kracht achter het sportieve project en nog in afwachting van zijn officiële trainerslicentie, wil zijn team versterken met Modrić en Pedro. Modrić, wiens contract bij Real Madrid afloopt, wordt verleid door de nabijheid van Kroatië en de potentie van het project in Como, zo meldt Diario SPORT. Pedro, momenteel minder in beeld bij Lazio onder coach Igor Tudor, staat ook open voor een overstap, zeker gezien zijn vriendschap met Fàbregas.

De plannen van Como omvatten meer dan alleen het aantrekken van deze twee veteranen. Namen als Mauro Icardi en Joaquín Correa worden ook genoemd als potentiële aanwinsten. Met steun van een Indonesische investeringsgroep en de ervaring van voormalig Engels international Dennis Wise als CEO, zet Como in op een langetermijnstrategie om zich te vestigen als een kracht binnen de Italiaanse top. De club wil voorkomen een 'liftteam' te worden, enkel heen en weer pendelend tussen verschillende niveaus.