Transfernieuws

'Bayern staat voor groot dilemma: sleutelspelers pleiten voor aanblijven Tuchel'

'Bayern staat voor groot dilemma: sleutelspelers pleiten voor aanblijven Tuchel'

15 mei - 13:11

De toekomst van Thomas Tuchel bij Bayern München is al wekenlang een belangrijk gespreksonderwerp. Ondanks eerdere aankondigingen van een aanstaand vertrek, zouden recente ontwikkelingen en steun van sleutelspelers mogelijk kunnen leiden tot een verlenging van zijn contract als hoofdtrainer. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport zojuist.

Volgens Sky zou de huidige situatie rond Tuchel namelijk nog kunnen veranderen. Spelers als Manuel Neuer en Thomas Müller hebben hun steun voor Tuchel uitgesproken en zijn naar de clubleiding gestapt om te pleiten voor zijn aanblijven. Het signaal vanuit het team, gecombineerd met de moeizame zoektocht naar een nieuwe trainer, plaatst de club voor een dilemma.

Sportief directeur Max Eberl en technisch directeur Christoph Freund, die sinds kort in functie zijn, hebben hun steun voor Tuchel uitgesproken. De vraag is echter of de clubleiding bereid is om de nodige concessies te doen. Tuchel zou alleen willen blijven onder voorwaarden die hem meer inspraak geven in het transferbeleid en de samenstelling van de selectie. Eerder kreeg Bayern al nul op het rekest bij kandidaten als Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Roberto De Zerbi, Oliver Glasner en Unai Emery.

Tuchel heeft zich nog niet publiekelijk uitgesproken over deze ontwikkelingen, maar de situatie lijkt nog volledig open. Met de wedstrijd tegen TSG Hoffenheim in het vooruitzicht, blijven de ogen gericht op de beslissingen van de clubleiding.