Nieuws

Bekervoetbal in Italië: waar en wanneer is de finale van de Coppa Italia van 2024?

Bekervoetbal in Italië: waar en wanneer is de finale van de Coppa Italia van 2024?

15 mei - 17:55 Laatste update: 18:04

De strijd om de finaleplekken voor de Coppa Italia komt bijna tot een climax. De terugwedstrijd tussen Lazio en Juventus eindigde in een finaleplaats voor De Oude Dame, terwijl Atalanta en Fiorentina nog aan de pak moeten. Maar wie haalt de finale? Wanneer is deze finale en waar vindt de finale van de Coppa Italia plaats? VoetbalNieuws.nl neemt de finaledag met je door.

Wanneer is de finale van de Coppa Italia van 2024?

Op woensdag 15 mei 2024 zal de finale van de Coppa Italia op het programma staan. Dan zal er bekend worden wie de opvolger van Inter gaat worden. De Nerrazuri wonnen de afgelopen twee edities van het bekertoernooi, maar ontbreken nu in de finale. Juventus, Lazio, Atalanta of Fiorentina zullen dit keer met de beker aan de haal gaan. Juventus en Fiorentina haddende beste papieren. Zij wonnen beide hun heenwedstrijd, maar moesten de voorsprong verdedigen in de terugwedstrijd. Voor Juve was dinsdagavond een 2-1-nederlaag genoeg om zich te plaatsen voor de bekerfinale.

Waar is de finale van de Coppa Italia van 2024?

Waar in Nederland elk jaar De Kuip het strijdtoneel is van de bekerfinale is dat in Italië het Stadio Olimpico in Rome. De thuishaven van AS Roma en Lazio wordt sinds 2008 gebruikt als stadion voor de Coppa Italia finale. In totaal heeft het stadion ook de meeste bekerfinales gehost, met de bekerfinale van dit seizoen zal het totaal op 42 finales komen. Lazio maakt nog altijd kans op de finale en dus kan de club in eigen huis aantreden mocht het de finale halen.

Wat krijgt de winnaar van de Coppa Italia?

De winnaar van de Coppa Italia mag niet alleen de mooie trofee in ontvangst nemen, ook verdiend het een ticket voor de Europa League groepsfase. Daarmee kunnen de nodige miljoenen weer binnengeharkt worden. Fiorentina zal het meeste gebaat zijn bij die overwinning. In de Serie A staat de ploeg buiten de plekken van Europees voetbal en dus kan een bekeroverwinning hun alsnog Europa in helpen.