Nieuws

'Bijzonder: EK-tegenstander Oranje biedt geblesseerde sterkhouder rol in staf aan'

'Bijzonder: EK-tegenstander Oranje biedt geblesseerde sterkhouder rol in staf aan'

15 mei - 16:13

David Alaba zal niet actief zijn op het veld tijdens het EK, maar is door bondscoach Ralf Rangnick uitgenodigd om deel uit te maken van de staf van het Oostenrijkse team. Dat meldt Relevo. De 31-jarige verdediger van Real Madrid liep in december een ernstige knieblessure op en zal daardoor onder meer het treffen met het Nederlands elftal in de groepsfase gaan missen.

Ondanks een voorspoedige revalidatie van een gescheurde kruisband, waarbij Alaba zijn tijd verdeelt tussen het trainingscentrum van Real en behandelingen in Innsbruck, zal hij niet op tijd fit zijn voor het toernooi. Dat betekent dat hij het EK, dat voor Oostenrijk op 17 juni begint met de wedstrijd tegen Frankrijk, vanaf de zijlijn zal moeten volgen.

Rangnick heeft echter grote waardering voor Alaba's leiderschapskwaliteiten, zowel binnen als buiten het veld, zo klinkt het. "Hij is een topguy en een professional van top tot teen", zeggen teamgenoten en stafleden bij Real Madrid. Omdat hij zowel bij zijn club als in het nationale team een cruciaal figuur is, is zijn aanwezigheid binnen de staf een aanzienlijke toevoeging.

Alaba heeft de uitnodiging met enthousiasme geaccepteerd en zal het team in Duitsland ondersteunen, ook al is het ongetwijfeld niet op de manier die hij had gehoopt.