Nieuws

Op deze manier lijkt de gemeente Maastricht MVV van de ondergang te gaan redden

Op deze manier lijkt de gemeente Maastricht MVV van de ondergang te gaan redden

15 mei - 15:53

De gemeente Maastricht staat klaar om MVV te steunen in financiële nood. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om tachtig tot negentig procent van een schuld van 476.000 euro kwijt te schelden. De beslissing hierover valt op 29 mei in een openbare gemeenteraadsvergadering.

Gemeente Maastricht wil MVV van faillissement redden

MVV, spelend in de Keuken Kampioen Divisie, kampt al langere tijd met financiële problemen. Een faillissement leek nabij, maar dankzij de WHOA-procedure kan de club mogelijk nog gered worden. Die procedure biedt de club de kans een regeling met schuldeisers te treffen. Een vorig jaar getroffen betalingsregeling gaf de club al wat ademruimte, met uitstel van betaling tot 1 juli. Echter, door het afhaken van een Amerikaanse aandeelhouder, verscherpten de problemen in maart.

"Het college staat positief tegenover het WHOA-verzoek van MVV", meldt het college van burgemeester en wethouders. "Met de garantstellingen van het Maastrichts Collectief en de bijeen gebrachte middelen, is er zicht op een gezond financieel perspectief. Dit is nodig om te voldoen aan de KNVB licentievoorwaarden." Het initiatief wordt gesteund door Maastrichtse ondernemers die niet alleen financieel, maar ook voor de sociale en economische waarde van de club willen investeren.

De gemeenteraad zal op 29 mei stemmen over het voorstel, nadat MVV algemeen directeur Laura van Leeuwen eventuele vragen van de raad heeft beantwoord. MVV is "zeer dankbaar" voor dit advies en ziet het als een belangrijke stap voor het behoud van de club, zo meldt L1.