Reactie

Waarom een tevreden Lozano toch moeite had tijdens het seizoen bij PSV

Waarom een tevreden Lozano toch moeite had tijdens het seizoen bij PSV

15 mei - 09:55

Hirving Lozano stelt dat hij een seizoen met pieken en dalen heeft meegemaakt. Van de Mexicaan werd veel verwacht, maar in zijn eerste jaar maakte hij toch minder indruk dan in zijn vorige periode. Toch is Lozano tevreden met zijn jaar, zo vertelt hij bij ESPN.

"Het ging met pieken en dalen", stelt Lozano, die voor een transfersom van vijftien miljoen euro naar Eindhoven terugkeerde. De linksbuiten doet een onthulling. "Ik kwam hier geblesseerd aan, want bij Napoli was ik geblesseerd geraakt. Ik herstelde hier en probeerde zo snel mogelijk ritme op te doen. Toen ik eenmaal wedstrijdritme had, vond ik dat het heel goed ging. Toen raakte ik weer geblesseerd."

"Het duurde lang voordat ik hersteld was", vervolgt de Lozano, die ondanks de lange duur nog meer moeite ervaarde. "Daarna had ik wat moeite om weer terug op niveau te komen, maar over het algemeen vond ik het een goed seizoen", besluit de Mexicaan, die zijn hoogtepunt beleefde in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Daarin maakte hij een hattrick.

In zijn eerste seizoen kwam Lozano tot zes goals in 23 wedstrijden in de Eredivisie. Van de aanvaller wordt verwacht dat hij aankomende winter naar de Verenigde Staten trekt. Major Soccer League-promovendus San Diego zit naar verluidt op het vinkentouw voor de PSV’er.