Nieuws

Door deze nieuwe regel krijgen kleinere clubs het makkelijker in de Premier League

Door deze nieuwe regel krijgen kleinere clubs het makkelijker in de Premier League

11 mei - 17:00 Laatste update: 16:40
1

De Premier League staat erom bekend: tientallen miljoenen euro's aan salaris bij de topclubs. Hier zal binnenkort echter verandering in komen en dat komt de kleinere clubs goed van pas. VoetbalNieuws.nl legt uit waarom er dingen gaan veranderen in de duurste competitie ter wereld. 

Dit is waarom de salarissen op de schop gaan in de Premier League

Meerdere Engelse bronnen, waaronder het toonaangevende The Athletic, hebben maandag naar buiten gebracht dat er flinke veranderingen staan te wachten in de Premier League. Alle clubs hebben mondeling een akkoord bereikt over een zogeheten spending cap vanaf het seizoen 2025/26. Door deze regel, vrij vertaald als 'uitgavenlimiet', kunnen clubs als Chelsea en Manchester United niet meer zomaar honderden miljoenen euro's uitgeven aan salarissen.

Deze nieuwe limiet zal als volgt werken: elke club mag maximaal vijf keer uitgeven wat de minst verdienende club in de competitie als televisie- en competitiegelden ontvangt van de Engelse bond. Ligt dit bedrag bijvoorbeeld op 60 miljoen euro, dan ligt het limiet op 300 miljoen euro op het gebied van salariskosten. 

De nieuwe regel zou ervoor moeten zorgen dat er minder grote verschillen zijn in de uitgavenpatronen van clubs. Een vermenigvuldiger van vijf lijkt nog steeds veel, maar de eerste stap is er mee gezet. De clubs gaan in juni opnieuw in gesprek om het akkoord te finaliseren.