Dit zijn de opvallende afwezigen in de voorselectie van Ronald Koeman voor het EK

Dit zijn de opvallende afwezigen in de voorselectie van Ronald Koeman
16 mei om 20:20
Laatste update: 16 mei om 20:35

Donderdag maakte bondscoach Ronald Koeman zijn voorselectie voor het EK van 2024 bekend. De oefenmeester had in zijn selectie plek voor dertig spelers. Er zijn een aantal opvallende afwezigen in de voorselectie.

Belangrijkste afwezigen in EK-voorselectie Nederland

Marco Bizot

Na een sterk seizoen bij Stade Brest en blessures bij de concurrentie keerde Bizot afgelopen maart terug in de Oranje-selectie. Nick Olij werd in die periode niet opgeroepen, maar krijgt de voorkeur boven de doelman van Stade Brest.

Mats Wieffer

Wieffer kon bij Oranje nog niet het niveau laten zien dat hij regelmatig bij Feyenoord laat zien. Mede doordat de middenvelder kampt met een bovenbeenblessure is het toernooi voor de Feyenoorder ver weg.

Joshua Zirkzee

Zirkzee kent een ongekend seizoen in de Serie A. De spits scoort aan de lopende band voor Bologna. In maart zat Zirkzee voor het eerst in de voorselectie, maar moest zich met een blessure afmelden. Nu kampt de trefzekere aanvaller wederom met een blessure, waarmee hij zijn EK-kansen in duigen ziet vallen.

Thijs Dallinga

In november vorig jaar debuteerde Dallinga in Oranje. De spits van Toulouse werd in maart echter niet opgeroepen, ondanks de blessures van Brian Brobbey en Joshua Zirkzee. Hierdoor zal de spits al weinig hoop hebben gehad op een plek in de voorselectie. Door zijn veertien treffers dit seizoen blijft het een opvallende keuze van de bondscoach.

Eredivisie-afvallers voor de EK-selectie

Buiten opmerkelijke afvallers die in het buitenland actief zijn, zijn ook de nodige Eredivisie-spelers niet geselecteerd in de voorselectie:

Jordan Teze
Calvin Stengs
Noa Lang
Steven Berghuis
Jorrel Hato
Kenneth Taylor
Jasper Cillissen
Guus Til

In aanloop naar het EK zullen nog vier spelers afvallen. Op 7 juni maakt Ronald Koeman zijn definitieve selectie bekend.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!