Nieuws

Advocaat op een missie: deze Nederlanders kunnen kiezen voor een kans bij Curaçao

Advocaat op een missie: deze Nederlanders kunnen kiezen voor een kans bij Curaçao

26 januari - 21:43 Laatste update: 4 maart - 23:15

Dick Advocaat gaat zich de komende maanden bezig houden met het nationale elftal van Curacao. De Kleine Generaal gaf al meermaals aan te stoppen als trainer, maar hoopt nu het Antilliaanse land naar het WK te loodsen. VoetbalNieuws geeft je een lijstje Nederlanders die nog een interlandswitch kunnen maken voor de ploeg van Advocaat.

In het verleden kon een speler na zijn debuut voor een nationaal team geen switch meer maken naar een ander land. Echter heeft de FIFA die regels veranderd en is er tegenwoordig een maximum van drie wedstrijden exclusief oefeninterlands.

Deze spelers kunnen nog voor Curaçao uitkomen:

Justin Kluivert

Gaan we Kluivert ooit nog in Oranje zien? De aanvaller kende een turbulente start van zijn carrière. Kluivert stond bij Ajax te boek als een groot talent, maar koos al snel voor een avontuur bij AS Roma. Nadat Italië niet werkte en ook avonturen bij RB Leipzig, OGC Nice en Valencia mislukten streek de aanvaller deze zomer neer bij AFC Bournemouth. Kluivert maakt weer minuten, maar kwam ook al tweemaal uit voor Oranje. Voor Curaçao dus goed nieuws, zo weet ook Advocaat. "Hij is 24 en heeft pas een of twee keer voor Nederland gespeeld. Dan mogen ze nog uitkomen voor een andere nationaliteit", vertelde de bondscoach onlangs bij Vandaag Inside. Aangezien Kluivert via zijn oma een band heeft met Curaçao, mag de aanvaller nog een switch maken.

Tahith Chong

Chong is een speler die in Nederland wellicht minder bekend is. De aanvaller werd geboren in Willemstad, maar groeide op in Rotterdam. In zijn jeugd verliet de voetballer Feyenoord al voor Manchester United, maar daar kwam Chong nooit uit de verf. Na meerdere verhuurperiodes is de aanvaller nu vooral bankzitter bij Luton Town, maar voor Curaçao zou de aanvaller een flinke aanwinst zijn.

Armando Obispo

Obispo kent een carrière vol ups en downs. De verdediger stond jaren te boek als een groot talent bij PSV, maar een echte definitieve doorbraak kwam er nooit. Afgelopen jaar leek de verdediger eindelijk een basisplaats te pakken te hebben, maar toen liep Obispo een fikse blessure op. Momenteel is de mandekker derde keus bij PSV en is het de vraag of hij ooit zijn potentie waar gaat maken. Toch beschikt Obispo over aardig wat kwaliteiten die Advocaat graag toe wil voegen aan zijn selectie.

Riechedly Bazoer

Bazoer heeft er al een flinke carrière op zitten en weet dat zijn kansen bij Oranje gering zijn. De laatste jaren heeft de verdediger annex middenvelder het lastig, maar dit seizoen is Bazoer een vaste waarde bij AZ. Op een oproep voor Oranje hoeft Bazoer momenteel niet te rekenen waardoor een switch naar Curacao op de loer ligt. Bazoer speelde al zesmaal voor Oranje, maar aangezien dit alleen oefenwedstrijden waren, tellen die niet mee.

Shurandy Sambo

Sambo werd weliswaar geboren in Geldrop, maar heeft een familieband met Curaçao. De back speelde afgelopen seizoen voortreffelijk bij Sparta Rotterdam, maar zit dit seizoen bij PSV veelal op de bank. Menig voetbalkenner weet dat de back voldoende kwaliteit in huis heeft waardoor een carrière in het Nederlands elftal nog altijd mogelijk is. Aangezien Sambo pas 22 jaar oud is, lijkt de kans klein dat hij nu al voor Curacao kiest en zijn hoop op Oranje opgeeft, maar wie niet waagt, wie niet wint.

Joshua Brenet

Voor Brenet geldt eenzelfde verhaal als voor Bazoer. Beide spelers kwamen al eens uit voor Oranje, maar zijn ver verwijderd van nieuwe kansen in het Nederlands elftal. De concurrentie heeft Brenet voorbij gestreefd waardoor de back niet meer hoeft te hopen op een oproep van Ronald Koeman. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar toch is de kans klein dat we Brenet nog bij Oranje gaan zien. Wel is de speler van FC Twente al 29 en met zijn ervaring kan de verdediger een hoop toevoegen aan het team van Curaçao.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!