Nieuws

Wie is Adrián Pelayo, het Mexicaanse talent dat op de proef gaat bij Feyenoord?

Wie is Adrián Pelayo, het Mexicaanse talent dat op de proef gaat bij Feyenoord?

29 april - 11:58

Binnenkort zal Adrián Pelayo op de proef gaan bij Feyenoord, zo klinkt het vanuit nationale en internationale media. Wie is dit Mexicaanse talent? VoetbalNieuws stelt Pelayo aan je voor!

Geboren op 16 mei 2006 in Marion, Oregon, heeft Adrián Isaiah Pelayo Ortellao al vroeg indruk gemaakt in de voetbalwereld. De zeventienjarige verdediger maakte eind september 2023 de overstap van de jeugdopleiding van Portland Timbers naar North Carolina..

Voordat hij zich aansloot bij North Carolina FC, was Pelayo actief bij de Portland Timbers Academy en verwierf hij professionele ervaring bij Portland Timbers 2 in de MLS Next Pro. Zijn betrokkenheid bij het eerste team van de Portland Timbers tijdens het trainingskamp voorafgaand aan het MLS-seizoen 2023 benadrukt zijn potentieel en de verwachtingen rond zijn ontwikkeling. Pelayo maakte op 16 maart 2024 zijn debuut voor North Carolina, tijdens de nederlaag tegen Loudoun United (3-1). Met een indrukwekkende lengte van 1,86 meter en een voorkeur voor zijn rechtervoet, heeft Pelayo zich gespecialiseerd als centrale verdediger. Zijn technische vaardigheden, gecombineerd met fysieke kracht, maken hem een dominante aanwezigheid op het veld.

Interlandcarrière Pelayo

Deze eigenschappen hebben geleid tot zijn recente oproepen voor zowel de Mexicaanse als Amerikaanse Onder-17 nationale jeugdteams in 2023, wat zijn veelzijdigheid en internationale aantrekkingskracht onderstreept. Door zijn dubbele nationaliteit heeft Pelayo nog de keuze om voor zowel Mexico, het land van zijn ouders, als de VS kiezen. In november 2023 maakte hij zijn debuut voor de Onder-17 van Mexico, dat deelnam aan het jeugd-WK in Indonesië.

Pelayo naar Feyenoord

Op 23 april maakte North Carolina bekend dat Pelayo op de proef ging bij Feyenoord en verschillende clubs in België.