Nieuws

Nog één horde voor City:  de programma's van Arsenal en Manchester City

Nog één horde voor City: de programma's van Arsenal en Manchester City

14 mei - 23:55 Laatste update: 23:55

Het is dit seizoen ontzettend spannend in de Premier League en de strijd om de titel is een ware three horse race, zoals de Engelsen zouden zeggen. Arsenal, Liverpool én Manchester City maakten allemaal nog volop kans, totdat City zaterdagmiddag met 0-4 wist te winnen van Fulham. Door het gat van acht punten met koploper Manchester City is Liverpool vorig weekend definitief afgehaakt in de titelstrijd. VoetbalNieuws.nl zet de resterende programma's van Arsenal en Manchester City voor je op een rijtje. 

De resterende programma's van Arsenal en Manchester City

Arsenal maakt ook dit seizoen weer kans om de eerste titel in bijna twintig jaar tijd te pakken, terwijl Manchester City en Liverpool de laatste jaren al favoriet zijn voor de eindzege. Manchester United en Chelsea zijn flink naar beneden gevallen en hebben dit seizoen geen moment de illusie gehad mee te doen om de titel. Laten we ten eerste kijken naar de huidige stand in de Premier League. City en Arsenal speelden tot dusver 37 wedstrijden en komen nog één keer in actie. 

1. Manchester City 88 (+60)
2. Arsenal 86 (+61)

Hieronder zijn de programma's te vinden. Dikgedrukt zijn de wedstrijden tegen zware tegenstanders en concurrenten richting de titelontknoping.

Programma Arsenal

19 mei 17.00 uur: Arsenal - Everton

Programma Manchester City


19 mei 17.00 uur: Manchester City - West Ham United

Door de 0-2 zege van City op Tottenham staat het team van Guardiola aan kop in Engeland en heeft bij een zege op West Ham United zijn vierde landstitel op rij te pakken. Manchester City heeft dus het behalen van de tiende landstitel in de geschiedenis volledig in eigen hand.