Nieuws

Geen Champions League voor Tottenham: de strijd om Europese tickets in Engeland

Geen Champions League voor Tottenham: de strijd om Europese tickets in Engeland

14 mei - 23:45 Laatste update: 23:33

Met nog slechts een paar speelrondes te gaan is het ongekend spannend in de Premier League. Er maken steeds meer ploegen kans op de Europese tickets en de strijd wordt steeds heviger. Hoe ziet het resterende programma van de clubs die strijden om een Europees ticket eruit? VoetbalNieuws.nl geeft je een handig overzicht!

Voor Erik ten Hag is één ding al bijna duidelijk: hij zal volgend seizoen, mits hij nog trainer is, geen Champions League voetbal spelen met Manchester United. Het gat naar nummer vier Aston Villa is dertien punten en voor The Red Devils zijn nog zes punten te verdienen. De Champions League is dus uitgesloten voor de manschappen van Ten Hag, maar ander Europees voetbal kan nog wel altijd. Met de achtste plek in handen staat Ten Hag buiten de Europese tickets, al is de competitie niet de enige manier om kwalificatie binnen te slepen.

Stand Premier League

4. Aston Villa: 37 gespeeld – 68 punten
5. Tottenham Hotspur: 37 gespeeld – 63 punten
6. Newcastle United: 36 gespeeld – 57 punten
7. Chelsea: 36 gespeeld - 57 punten
8. Manchester United: 36 gespeeld - 54 punten

Resterend speelschema Aston Villa

Aston Villa is dit seizoen de verrassing van de Premier League. De club uit Birmingham presteert boven verwachting en deed lange tijd bovenin mee. Na de winterstop werden de resultaten wat minder voor het team van Unai Emery, maar Villa staat nog altijd op een knappe vierde plek. Door de nederlaag van Tottenham tegen Manchester City kan het team van Emery niet meer achterhaald worden en speelt Aston Villa volgend seizoen op het hoogste Europese podium.


Zondag 19 mei, 17.00 uur: Crystal Palace - Aston Villa

Resterend speelschema Tottenham Hotspur

Tottenham kent onder Ange Postecoglou een goed seizoen. De club uit Noord-Londen nam afscheid van topspits Harry Kane, maar presteert naar behoren in de Engelse competitie. Op dit moment bekleedt Tottenham de vijfde plek, waarmee zij zich kwalificeert voor de Europa League. Door de 0-2 nederlaag tegen Mnachester City kan Tottenham zich niet meer plaatsen voor het miljardenbal, maar ligt kwalificatie voor de Europa League nog altijd voor de hand voor de club uit Noord-Londen.

Zondag 19 mei, 17.00 uur: Sheffield United - Tottenham

Resterend speelschema Newcastle United

The Magpies speelden dit seizoen voor het eerst in de Champions League, maar daar zullen zij volgend jaar niet terugkeren. Toch mengt Newcastle United zich op het laatste moment wel in de strijd voor de Europese tickets. Door een 4-0 overwinning op Tottenham klom de ploeg naar de zesde plek en die geeft recht op een ticket naar de Conference League. 


Woensdag 15 mei, 21.00 uur: Manchester United - Newcastle United
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Brentford - Newcastle United

Resterend programma Chelsea

Net als Newcastle is ook Chelsea de afgelopen weken bezig aan een opmars richting Europees voetbal. In het seizoen 2023/2024 kwamen The Blues niet uit in Europese wedstrijden door de twaalfde plaats van afgelopen seizoen. Dit seizoen leek hetzelfde scenario zich te voltrekken, maar mede door de 2-0 zege op Tottenham heeft Chelsea zich in de nek aan nek race gemengd. 

Woensdag 15 mei, 20.45 uur: Brighton & Hove Albion - Chelsea
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Chelsea - Bournemouth 

Resterend speelschema Manchester United

Ten Hag zou zomaar bezig kunnen zijn aan zijn laatste maanden in Manchester. De coach heeft dus een wonder nodig voor Champions League voetbal, maar het überhaupt halen van een Europees ticket komt steeds meer in gevaar. Op het laatste moment behaalde The Red Devils toch de FA Cup finale en daarmee maakt de ploeg nog kans op een trofee. Niet alleen dat, het kan ook zomaar de enige manier zijn waarop Manchester United zich kwalificeerd voor Europa.


Woensdag 15 mei, 21.00 uur: Manchester United - Newcastle United
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Brighton - Manchester United

Hoe kan Manchester United zich kwalificeren voor Europees voetbal?

Naast de plekken die vergeven worden door de competitie, zijn er ook andere mogelijkheden om Europees voetbal te behalen. De winnaar van de Carabao Cup plaatst zich voor de voorronde van de Conference League. Echter is het team van Ten Hag hier al uitgeschakeld, dus gaat deze vlieger voor hen niet op. Ook de winnaar van de FA Cup bemachtigt een Europees ticket, namelijk voor de Europa League groepsfase. Met de hakken over de sloot werd Coventry City verslagen en dus staat Man United in de finale van de FA Cup. Aartsrivaal en stadsgenoot Manchester City is de tegenstander net als vorig jaar. Lukt het Ten Hag dit keer wel om Pep Guardiola te verslaan?