United blameert zich bijna in FA Cup, maar bekert door naar finale en treft City

21 april - 19:25

Manchester United is zondag door het oog van de naald gekropen in de halve finale van de FA Cup. De ploeg van Erik ten Hag stond na ruim een uur spelen met 3-0 voor tegen Championship-ploeg Coventry City, maar gaf alles uit handen en moest uiteindelijk strafschoppen nemen na een 3-3 gelijkspel.

United ging als grote favoriet van start in het duel en leek ook niet veel last van plankenkoorts te hebben. The Red Devils kwamen na 23 minuten spelen verdiend op voorsprong door Scott McTominay, die een strakke voorzet van dichtbij binnentikte. De ploeg van Ten Hag leek met een 1-0 voorsprong de rust te halen, maar verdubbelde zelfs de voorsprong. Harry Maguire kopte knap binnen op slag van rust en daarmee leek de wedstrijd al gespeeld.

In de tweede helft ging de wedstrijd op dezelfde voet verder en viel ook de 3-0: Bruno Fernandes deed na een klein uur ook zijn duit in het zakje. Na de 3-0 zakte United uit elkaar en rook Coventry kansen. Ellis Simms schoot twintig minuten voor tijd raak en dat leek toendertijd een eretreffer. Callum O'Hare geloofde echter in een stunt en schoot via een been van een United-speler met enig geluk raak: 3-2.

United zakte als een kaartenhuis in elkaar en dat zorgde in de blessuretijd voor de bizarre 3-3. Haji Wright mocht aanleggen voor een strafschop en faalde niet. In de verlenging raakten zowel United als Coventry de lat en leek de Championship-ploeg in de slotseconde de 3-4 te maken, maar Simms stond millimeters buitenspel. Strafschoppen moesten uitkomst bieden.

Casemiro miste de eerste strafschop voor United. Coventry faalde vervolgens twee keer niet, maar zag dat André Onana strafschop nummer drie pakte. Uiteindelijk ging Coventry nog één keer de fout in en schoot Rasmus Hojlund de beslissende strafschop binnen. United bekert door naar de finale en treft stadsgenoot Manchester City.