Nieuws

Wanneer speelde FC Twente voor het laatst in de Champions League?

Wanneer speelde FC Twente voor het laatst in de Champions League?

9 maart - 11:03 Laatste update: 16 maart - 13:07

FC Twente doet het dit seizoen uitstekend in de Eredivisie. De huidige derde plaats die de Tukkers bezitten, geeft in het volgende recht op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. Wanneer speelde FC Twente voor het laatst op het hoogste Europese niveau? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Twente komt zondagavond om 20.00 uur in actie tegen PSV. De Tukkers zullen een enorme kluif hebben aan de Eindhovenaren, maar de voorsprong op nummer vier AZ is met zeven punten flink. Daardoor is het zeer aannemelijk dat de Tukkers volgend seizoen in de voorrondes van de Champions League uitkomen.

De laatste keer dat Twente dat deed, was in het seizoen 2011/2012. Het seizoen ervoor werd de ploeg uit Enschede namelijk tweede in de Eredivisie. In de derde voorrondes rekende Twente af met FC Vaslui uit Roemenië, maar in de play-offs blek Benfica toch nét iets te sterk. Twente kwam dat seizoen daarom niet in de groepsfase van de Champions League, maar in de Europa League uit.

FC Twente in de Champions League

Twente speelde in totaal vier keer in de Champions League, waarvan eenmaal in het hoofdtoernooi. In het seizoen 2010/2011 werden de roodhemden derde in een poule met Internazionale, Tottenham Hotspur en Werder Bremen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!