Nieuws

Wanneer speelde FC Twente voor het laatst in de Champions League?

Wanneer speelde FC Twente voor het laatst in de Champions League?

9 maart - 11:03 Laatste update: 25 april - 12:47

FC Twente doet het dit seizoen uitstekend in de Eredivisie. De huidige derde plaats die de Tukkers bezitten, geeft in het volgende seizoen recht op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. Wanneer speelde FC Twente voor het laatst op het hoogste Europese niveau? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Na de 3-1 overwinning van Twente op Almere City is Europees voetbal een feit voor de Tukkers. Een voorrondeplek in de Champions League is nog niet zeker, maar de voorsprong op nummer vier AZ is met acht punten flink. Daardoor is het zeer aannemelijk dat de Tukkers volgend seizoen in de voorrondes van het miljardenbal uitkomen.

De laatste keer dat Twente dat deed, was in het seizoen 2011/2012. Het seizoen ervoor werd de ploeg uit Enschede namelijk tweede in de Eredivisie. In de derde voorrondes rekende Twente af met FC Vaslui uit Roemenië, maar in de play-offs blek Benfica toch nét iets te sterk. Twente kwam dat seizoen daarom niet in de groepsfase van de Champions League, maar in de Europa League uit.

FC Twente in de Champions League

Twente speelde in totaal vier keer in de Champions League, waarvan eenmaal in het hoofdtoernooi. In het seizoen 2010/2011 werden de roodhemden derde in een poule met Internazionale, Tottenham Hotspur en Werder Bremen.