Wanneer speelde FC Twente voor het laatst in de Champions League?

Wanneer speelde FC Twente voor het laatst in de Champions League?

20 mei om 10:10
Laatste update: 20 mei om 09:47

FC Twente heeft zich met de overwinning op bezoek bij PEC Zwolle geplaatst voor de voorrondes van de Champions League. Het is niet de eerste keer dat zij zich mogelijk kunnen melden in het miljardenbal. Wanneer speelde De Tukkers voor het laatst op het hoogste Europese niveau? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Na de 3-1 overwinning van Twente op Almere City op 24 april was Europees voetbal een feit voor de Tukkers. Echter, moest FC Twente tot aan de laatste speelronde nog vechten voor hun voorrondeplek. Op bezoek bij PEC Zwolle werd met moeite gewonnen, maar concurrent AZ liet het zelf liggen. Na een 3-0 voorsprong pakte Dani de Wit rood, waarna FC Utrecht geheel terug kwam. Uiteindelijk werd het 3-3 in Alkmaar.

De laatste keer dat Twente op het hoogste Europese niveau uitkwam, was in het seizoen 2011/2012. Het seizoen ervoor werd de ploeg uit Enschede namelijk tweede in de Eredivisie. In de derde voorrondes rekende Twente af met FC Vaslui uit Roemenië, maar in de play-offs blek Benfica toch nét iets te sterk. Twente kwam dat seizoen daarom niet in de groepsfase van de Champions League, maar in de Europa League uit.

FC Twente in de Champions League

Twente speelde in totaal vier keer in de Champions League, waarvan eenmaal in het hoofdtoernooi. In het seizoen 2010/2011 werden de roodhemden derde in een poule met Internazionale, Tottenham Hotspur en Werder Bremen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!