Wie is de topscorer in de Premier League

Met 27 treffers kroont Haaland zich wederom tot topscorer van de Premier League

19 mei om 20:15
Laatste update: 19 mei om 20:15

De strijd om de titel van topscorer in de Premier League is beslist. Manchester City's Erling Haaland scoorde afgelopen seizoen 36 doelpunten en trok daarmee aan het langste eind. Dit seizoen won de Noor wederom de titel. VoetbalNieuws.nl brengt je op de hoogte van de eindstand.

In de laatste speelronde van de Premier League lukte het Cole Palmer niet om de topscorerstitel van Haaland in gevaar te brengen. De aanvaller van Chelsea is de grote concurrent van de Noor, maar tegen Bournemouth lukte het hem niet om verder te komen dan zijn 22 doelpunten. Zelf kwam Haaland ook niet tot scoren. Phil Foden kreeg de heldenrol tegen West Ham United, maar de spits scoorde niet.

Met zijn doelpunten werd Foden niet alleen de held voor de landstitel, maar het zorgde er ook voor dat hij binnen kwam in de top vijf van de topscorerslijst. Hij moet de vierde plek nu delen met Ollie Wakins en Dominic Solanke. Alexander Isak is er vandoor gegaan met de derde plek. Hij was trefzeker tegen Brentford en kwam daarmee wel heel dichtbij Palmer, maar de zilveren medaille overnemen lukte hem niet.

Mohamed Salah is de nummer vijf van de lijst. In de afscheidwedstrijd van Jürgen Klopp speelde de Egyptenaar de gehele wedstrijd, maar tot scoren kwam hij niet. Dat lukte hem voor het laatst begin mei tegen Tottenham Hotspur. Cody Gakpo is de hoogst geklasseerde Nederlander. Hij scoorde achtmaal dit Premier League-seizoen.

Topscorers Premier League 2023/2024

1. Erling Haaland (Manchester City) - 27 doelpunten
2. Cole Palmer (Chelsea/Manchester City) - 22 doelpunten
3. Alexander Isak (Newcastle United) - 21 doelpunten
4. Ollie Watkins (Aston Villa), Dominic Solanke (Bournemouth) & Phil Foden - 19 doelpunten
5. Mohammed Salah (Liverpool) - 18 doelpunten