Ogen gericht op Mourinho: deze Premier League-club hoopt op zijn komst

Ogen gericht op Mourinho: deze Premier League-club hoopt op zijn komst
14 april om 07:37

José Mourinho zit nog altijd zonder club sinds zijn ontslag bij AS Roma eerder dit jaar. De Portugees wordt in Engeland echter gelinkt aan een Premier League-club en VoetbalNieuws vertelt je welke.

Mourinho presteerde aller aardigst bij AS Roma en wist met de Romeinen zelfs de Conference League te winnen ten koste van Feyenoord. Een jaar later in 2023 werd zelfs de finale van de Europa League behaald, maar wist Sevilla na penalty’s te winnen. Mourinho werd eerder dit seizoen op straat gezet aangezien men in Rome klaar was met het defensief ingestelde spel van de Portugees. Zelf gaf hij onlangs aan het liefst vandaag nog ergens aan de bak te kunnen gaan.

Met welke club wordt Mourinho in verband gebracht?

Engelse media speculeren er op los en met name de naam van West Ham United wordt genoemd. De Londense club heeft David Moyes aan het roer staan, maar zijn verbintenis loopt komende zomer af. De manager ligt steeds vaker onder vuur en zou intern niet meer op de nodige steun kunnen rekenen. Mourinho moet in dat geval zijn opvolger gaan worden.

Of de Portugees zelf trek heeft in West Ham is de vraag. The Hammers zijn momenteel terug te vinden op een achtste plaats in de Premier League. Bij West Ham zou Mourinho onder andere oud Ajacieden Mohammed Kudus en Edson Álvarez tegenkomen, net als John Heitinga die assistent is.