Opinie

Engelse media zien niet Haaland, maar 'ongewone held' City richting titel brengen

Engelse media zien niet Haaland, maar 'ongewone held' City richting titel brengen

15 mei - 07:43 Laatste update: 08:33

Manchester City boekte dinsdagavond een bijzonder belangrijke zege op Tottenham Hotspur met het hoog op de titelstrijd (0-2). Erling Haaland was goed voor de twee goals, maar de Engelse media zetten massaal in op één held: Stefan Ortega, de tweede doelman die met een aantal reddingen belangrijk was voor The Citizens.

Halverwege de tweede helft veerde iedereen en alles dat City ademt ineens op van de bank. Ederson kreeg een knie in het gezicht van Spurs-verdediger Christian Romero en moest na ingrijpen van de medische staf naar de kant. Daar was de Braziliaan het niet mee eens, maar Pep Guardiola vertrouwde op Ortega, die hem al eens vaker uit de brand heeft geholpen dit seizoen. Dat gebeurde dinsdagavond weer, met een paar geweldige reddingen waaronder een redding bij een één-op-één poging van Heung-Min Son.

 

'Manchester City zag een ongewone held opstaan in hun galaxy aan supersterren. Hij bezorgt ze de vierde titel op een rij', begint de BBC. 'Toen het laatste fluitsignaal ging, vloog Guardiola direct naar Ortega toe en gaf hem een kus in zijn nek. Die kreeg hij vanwege zijn cruciale bijdrage en dat is dik en dik verdiend.'

'Wéér mag iedereen bij City Ortega bedanken', aldus The Guardian, dat Ortega een held noemt. Het medium beschrijft vervolgens de redding van de doelman op de poging van Son. 'Heel Noord-Londen hield zijn adem in vanwege allerlei soorten redenen, maar Ortega pakte de bal weer.'

Volgens Sky Sports is er geen twijfel over wie de man van de wedstrijd wedstrijd moet zijn na Tottenham Hotspur - Manchester City. Het Engelse medium geeft Ortega met een '8' het hoogste cijfer. 'Vitale reddingen, hij doet het gewoon weer. Ortega bezorgt Manchester City de titel', aldus Jamie Carragher, de Liverpool-legende die als analist voor Sky werkt.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!