AS Monaco verliest bij Olympique Lyon: PSG zonder te spelen kampioen

28 april - 21:15 Laatste update: 21:15

PSG is voor de derde keer op rij kampioen van Frankrijk geworden. De Parijzenaren mogen daarvoor Olympique Lyon bedanken, want zelf kwam PSG niet in actie. Dankzij een 3-2 overwinning op AS Monaco is PSG niet meer in te halen.

Met nog drie wedstrijden te gaan is PSG voor de twaalfde keer in de clubgeschiedenis kampioen van Frankrijk geworden. Na 31 speelrondes heeft PSG zeventig punten, maar door het verlies van concurrent AS Monaco is het gat twaalf punten. Dat kan AS Monaco niet meer overbruggen en zo is de titel voor Les Parisiens.

Sinds het seizoen 2012/2013 is PSG de overheersende ploeg in Ligue 1. Slechts twee keer wist een andere club de titel te pakken. Het lukte AS Monaco in het seizoen 2016/2017 en OSC Lille in het seizoen 2020/2021. Tijdens de competitie verloor PSG slechts één keer tot nu toe, wel speelde de ploeg al tien keer gelijk.

Wissam Ben Yedder dacht het kampioensfeestje nog wat dagen uit te stellen, want de Franse spits scoorde tweemaal tegen Lyon. Hij zag zijn derde treffer afgekeurd worden en laat in de wedstrijd scoorde Malick Fofana de winnende treffer. De negentienjarige Belg viel in de 65ste minuut in en scoorde zes minuten voor tijd de winnende treffer.