Opinie

Dit moet volgens Waterreus de opvolger van Slot bij Feyenoord gaan worden

Dit moet volgens Waterreus de opvolger van Slot bij Feyenoord gaan worden

29 april - 10:52

Ronald Waterreus, voormalig doelman van PSV en columnist voor De Limburger, heeft in zijn recente column een sterk pleidooi gehouden voor Mark van Bommel als ideale opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. Waterreus beschrijft Van Bommel, die momenteel trainer is bij Antwerp FC, als de ultieme kandidaat. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Waterreus met je door!

"Zijn internationale ervaring en recente leercurve in Antwerpen maken hem uitstekend geschikt," meent Waterreus. De oud-voetballer is overtuigd van Van Bommels capaciteiten en benadrukt dat zijn mentaliteit perfect aansluit bij de Feyenoord-cultuur. "Qua mentaliteit past Van Bommel naadloos bij Feyenoord. Hij heeft het karakter dat bij de club hoort en kan de passie terugbrengen die de fans verlangen," legt Waterreus uit.

Interessant is de suggestie van Waterreus om Bert van Marwijk, Van Bommels schoonvader, bij het team te betrekken. Van Marwijk, die een succesvolle periode bij Feyenoord heeft gehad, zou een waardevolle aanvulling zijn. "Met Van Marwijk erbij zou Feyenoord niet alleen een sterke trainer hebben, maar ook een ervaren kracht die het respect van het publiek geniet en het PSV-DNA van Van Bommel kan balanceren," stelt Waterreus voor.

Hoewel Feyenoord nog geen officiële interesse heeft getoond in Van Bommel, is de aanbeveling van Waterreus duidelijk. Hij raadt directeur Dennis te Kloese aan om proactief te zijn: "Ik zou als Feyenoord-directeur niet twijfelen en direct de dialoog aangaan. Deze kans mag niet voorbijgaan." Afgelopen weekend kwam nog naar buiten dat Van Bommel lijkt te gaan vertrekken uit Antwerpen, waardoor een mogelijke overstap naar De Kuip een reële optie lijkt. De 47-jarige oefenmeester stond eerder aan het roer van VfL Wolfsburg en PSV.